KAKO DA VAM PARFEM MIRIŠE CEO DAN Deset trikova za dugotrajan miris
Foto: Pixbay

Ukoliko vam se ikada desilo da ujutru stavite parfem ali on vrlo brzo izvetri, otkrićemo vam par trikova kako da to sprečite.

Ovo je par način kako da vam parfem bude dugotrajniji i da izvučete maksimum iz njega.

NANESITE GA NA SVOJE PULSNE TAČKE

Pulsne tačke su: unutrašnja strana zglobova i laktova, iza ušiju, na vrat, zadnja strana kolena.

Razlog za nanošenje parfema na ovim regijama je taj što je koža tu najtanja, što znači da je bliža vašoj krvi i telesnoj temperaturi.

Proces arome započinje kada se miris zagreva, a toplota pomaže u širenju mirisa. Tako da će toplota vašeg tela pomoći da intenzitet mirisa bude što jači.

NEMOJTE TRLJATI ZGLOBOVE

Nakon što miris nanesete na svoje pulsne tačke, može instinktivno trljati zglobove ili laktove jedan o drugi kako biste utrljali miris, posebno ako vam je koža prilično vlažna.

Taj potez smatra se velikim gubitkom kod nanošenja parfema.

Ako želite da utrljate ili osušite deo mirisa pokušajte s tapkanjem zglobova umjesto da stvarate trenje.

Takođe možete utapkati zglobom po ruci, na vrat ili bilo gde gde biste želeli da nanesete malo mirisa, a da ne umanjujete njegovu dugovečnost.

ISPRSKAJTE SVOJE SRCE

Već smo rekli da bi parfem trebalo nanositi na pulsne tačke, pa žašto ga onda ne naneti na mesto gde je puls najjači? Ako imate miris na srcu možete dugo mirisati jer će vaše srce da deluje kao difjuzer.

PRSKAJTE SE NAKON TUŠIRANJA

Malo ljudi zna za ovaj trik, prskajte parfem odmah posle tuširanja, jer para pomaže da se aroma otvori.

Kada izađete iz tuša, vaša koža i telesna temperatura su visoke, a znamo da toplota pomaže u širenju mirisa.

Osim toga, vaša koža je čista, bez znoja i viška masnoće, koji inače mogu ublažiti miris.

ODRŽAVAJTE SVOJU KOŽU HIDRIRANOM

Hidrirana koža ima moć dugog zadržavanja mirisa.

Ukoliko ste naklonjeni večernjem tuširanju, a želite da vaš miris traje ceo dan, ne morate se ponovo tuširati kako biste poboljšali intenzitet svog parfema.

Jednostavno nanesite ulje, kremu, losion za telo ili balzam za hidrataciju koji vam takođe mogu pomoći da se miris duže zadrži na vama.

NANESITE SVOJE MIRISE U SLOJEVIMA

Ako imate mirisno ulje za telo i/ili losion, stavite ga ispod vašeg parfema, ono može poboljšati miris i održati vašu kožu hidriranom, a što čini da obe arome traju duže.

POPRSKAJTE NA ODEĆU

Miris će duže ostati na tkanini nego na telu. Znoj i prirodna ulja koja se nakupljaju u toku dana mogu dovesti do toga da miris sa vašeg tela nestane. Zato uvek naprskajte malo parfema i na vašu izabranu odevnu kombinaciju.

UVEK BIRAJTE PARFEMSKU VODU

Verovatno ste videli jednu od dve naljepnice na etiketi parfema - toaletna voda i parfemska voda, ponekad napisani kao EDT i EDP. EDP-i imaju veću koncentraciju mirisnog ulja, oko 25%, što ih obično čini jačima i dugotrajnijima. EDT, s druge strane, često su omiljeni zbog lakšeg, prozračnijeg nanošenja, s oko 15% mirisnog ulja.

PROVERITE OSNOVNE NOTE

Sve osnovne note traju duže. Vaše vanile, vaše drvene note, sandalovina i sve slično će trajati duže na koži.

Dok su cvetne note one koje obično osetite odmah, one su i one koje najbrže nestaju.

Za dugotrajniji miris savetuje se da potražite gurmanske mirise, koji uključuju jestive note poput meda, vanile, čokolade. Oni traju neverovatno dugo.

OBRATITE PAŽNJU NA ROK TRAJANJA PARFEMA

Da, parfem ističe. A ako je vaša flašica premašila svoj vrhunac, to znači da je većina mirisa isparila i da neće tako dugo trajati na koži, a i uostalom, nije tako dobra ideja nastaviti koristiti "užegli" parfem.

U osnovi, parfem ističe kada stupi u interakciju sa vazduhom, toplotom i sunčevom svetlošću, a ako u formuli nema previše alkohola i stabilizatora koji bi ga održavali svežim, ovaj se proces može dogoditi i brže.

Ako želite, možete izvući maksimum iz svog mirisa tako što ćete ga držati na hladnijem mestu, daleko od sunčeve svetlosti, ali ne u kupatilu, i uvek upotrebite poklopac i zatvorite vaš miris kada završite s prskanjem.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading