OBRATITE PAŽNJU NA VREME Ovo su tri namirnice koje vam mogu uništiti zdravlje tokom leta
Foto: Pixbay

Leto je vreme odmora, kupanja, sunčanja i zabavljanja.

U tom periodu godine najviše volimo da se opustimo i ne mislimo ni na šta.

Ali, moramo povesti računa o nekim stvarima kako ne bismo prouzrokovali probleme.

Ovo su najčešće tri navike koje mogu biti opasne po naše zdravlje leti.

1. Nedovoljan unos vode

Hidratacija je važna u svako doba godine, a naročito leti, kada telo troši više tečnosti. Uglavnom se preporučuje ispijanje oko 1.5 do 2l vode, ali kada su vrućine, najbolje bi bilo unositi između 2.5-3 litra.

Uvek morate imati flašicu vode sa sobom, naročito ako ste se uputili negde kad su temperature izuzetno visoke. Ako se ne hidrirate dovoljno, rizikujete da dehidrirate, a takođe možete dobiti i kamen u bubregu.

2. Šećer

Nažalost šećer se nalazi ne samo u slatkišima već i u onoj hrani za koju nikada ne biste pomislili. Ali istina je da se šećer krije svuda - i u slanim i u slatkim proizvodima, i u tečnom i u čvrstom stanju.

Zbog toga se često dešava da nemamo u vidu koliko zaista šećera unesemo u organizam. Sva gazirana pića sadrže velike količine ove namirnice, tačnije fruktoze.

Zato ove napitke treba izbegavati u širokom luku.Povećan unos fruktoze povećava rizik od gojasznosti, ali i razvoja kamena u bubregu.

3. Dugo nošenje jednog kupaćeg kostima

Na plaži ili bazenu često ne primetimo da dugo nosimo mokar kupaći što baš i nije dobra opcija! Toplota i vlažnost su idealna podloga za razvoj bakterija i gljivica.

Naročito je ovo rizično za pripadnice lepšeg pola koje zbog svoje anatomije lakše mogu dobiti mokraćne ili vaginalne upale i infekcije. Da biste to sprečili, redovno menjajte kupaći kostim.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading