UKOLIKO SU VAM PEŠKIRI GRUBI Uz pomoć ovog trika će biti meki kao duša
Foto: Shutterstock

Teniske loptice

Sve što treba da uradite je da u prilikom sušenja peškira u mašini, u bubanj ubacite nekoliko teniskih loptica. Ovaj trik "radi" i kada sušite jastuke ili jakne, kao i bilo koju drugu garderobu koja treba da bude mekana.

Osim toga, stručnjaci kažu da će teniske loptice pomoći da se veš brže osuši jer podstiču cirkulaciju vazduha kroz vlakna dok je veš u mašini.

Pirinčana voda

Pomislili biste da hoteli koriste visokokvalitetni deterdžent ili prašak kako bi posteljina bila tako mekana i bela. Ispostavilo se da hoteli koriste isti deterdžent kupljen u prodavnici, baš kao i svi mi, jer takav deterdžent za veš ima neutralan pH potreban za održavanje tkanina. Komercijalna verzija deterdženta je uglavnom oštrija, sa jačim pH faktorom koji može da ošteti osnovne kvalitete luksuznog hotelskog peškira. Tako da, ne morate da menjate deterdžent da biste imali mirisne i mekane peškire kao u hotelu. Ono što treba da uradite je da u proces pranja dodate pirinčani skrob!

Skrob od pirinčane vode daje posteljini i peškirima onaj čuveni luksuzni, paperjasti osećaj. Dovoljno je da jednu šolju vode koja je ostala nakon ključanja pirinča dodate u dve šolje obične vode i dobro promešate. Uzmite rastvor pirinča i vode, nalijte jednu šolju u otvor za prašak na mašini za pranje veša, a pola šolje pravo u mašinu, zajedno sa peškirima. Pirinčani skrob održava tkaninu glatkom.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading