OČISTITE KUVALO ZA VODU OD NAKUPLJENIH MINERALA I NASLAGA Potrebno je samo da napravite ovu jednostavnu smesu
Foto: Youtube/Printscreen

Minerali iz vode mogu da se zarobe unutra, utičući na ukus pića.

Ipak čišćenje čajnika i uklanjanje kamenca je jednostavno, a sve što vam treba je nekoliko stvari koje verovatno imate pri ruci.

Koliko često čistiti kuvalo za vodu?

Koliko često čistite električno kuvalo zavisi od toga koliko često ga koristite. Posle svake upotrebe ili na kraju dana ispraznite preostalu vodu. Obrišite spoljašnjost svake nedelje, da biste uklonili mrlje i otiske prstiju. Ako čajnik koristite svakodnevno, trebalo bi temeljno da ga očistite i uklonite kamenac barem jednom u tri meseca. Za one koji žive u oblastima sa tvrdom vodom, unutrašnjost čajnika treba da čiste jednom mesečno.

Šta vam je potrebno?

Destilovano belo sirće ili limunov sok
Prašak za pecivo
Tečnost za pranje sudova
Sunđer ili četka sa mekim vlaknima
Krpa od mikrovlakana

Kako očistiti kuvalo?

Uklonite kamenac iz unutrašnjosti čajnika

Napunite čajnik rastvorom od 50 procenata vode i 50 procenata destilovanog belog sirćeta ili limunovog soka. Uključite čajnik, dovedite rastvor do punog ključanja, a zatim ga isključite. Pustite čajnik da odstoji najmanje 20 minuta pre nego što prospete rastvor.

Očistite naslage minerala

Da biste očistili unutrašnjost čajnika, koristite četku ili sunđer sa mekim vlaknima da biste očistili sve mineralne naslage koje ostaju unutra.

Potopite četkicu ili sunđer u čisto destilovano sirće kako biste uklonili sve minerale koji su se nakupili.

Očistite spoljašnjost

Kada perete spoljni deo kuvala, nikada ga ne potapajte u vodu. Ovo može da ošteti grejni element. Pomešajte malo tople vode i nekoliko kapi tečnosti za pranje sudova. Umočite sunđer u rastvor sapuna i obrišite spoljašnjost.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading