ZA ČISTE I MIRISNE KORAKE Predstavljamo vam nekoliko trikova za čišćenje letnje obuće
Unsplash

- U zavisnosti od materijala, prljavština se može zavući duboko u vlakna materijala, a s njom i neugodan miris - kažu stručnjaci.

Da biste bez brige uživali u letnjoj obući, pogledajte kako bi trebalo da je održavate.

Bebi-puder je najidealnije sredstvo pomoću kog možete da zaustavite prekomerno znojenje nogu i nakupljanje prljavštine.

Pospite po stopalu i utrljajte u kožu pre nego što se obujete.

Antibakterijske maramice idealno su sredstvo za održavanje obuće kada ste na putu.Posle čišćenja ovim maramicama obuća je sigurna za nošenje.

Nega stopala najvažnija

Koliko god vodili računa o čistoći letnje obuće, ništa vam to ne vredi ako redovno ne sređujete stopala i nokte. Ako izostane higijena nogu, onda će se sigurno javiti neugodni mirisi. Svako veče potopite noge u lavor sa mlakom vodom. Nakapajte nekoliko kapi ulja po izboru i odmorite noge. Obavezno sredite zanoktice i pete. Na kraju namažite hidratantnu kremu. Stopala će biti čista i mekana.

Medicinski alkohol garantovano neutrališe prisustvo bakterija.

Nakvasite komadić vate, pa prebrišite obuću iznutra.To će je osvežiti i sterilisati, pa nema straha od razvoja gljivica.

Pena za pranje tepiha dobra je i za čišćenje kožnih uložaka.

Nanesite je na pamučnu krpicu ili sunđer, pa prebrišite uložak i ostavite da se osuši. Nakon toga stavite bebi-puder.Deterdžent za pranje suđa je univerzalni čistač fleka i prljavštine svakojakog porekla, pa i nečistoće s obuće.Malo tople vode i deterdženta efikasno skida prljavštinu s đona i štepova na obući.

Šmirgl-papir ili oštra četka skida prljavštinu s đona i gazišta za stopala. Nežno prelazite šmirglom ili četkom dok ne skinete sloj koji se nakupio.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading