par u svadji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Svako ko se razveo zna da posledice mogu biti podjednako teške za oba partnera. U nedeljama koje slede možda ćete se čak osećati kao da ste krenuli dalje sve dok vas neki okidač ponovno ne vrati u krug tuge. I normalno je osetiti vrtlog emocija i prisećati se bivšeg partnera. Ali da biste u potpunosti preboleli i zaboravili, biće vam potrebno bar nekoliko meseci. Saznajte šta možete da uradite da biste pomogli sebi…

Pamtite samo dobra vremena NETAČNO

Skinite ružičaste naočare pa napravite popis svega čime niste bili zadovoljni. Zapišite šta je nedostajalo u vašoj vezi i prisetite se toga. To vam može pomoći da shvatite šta želite u novoj vezi.

Ništa im ne dugujete NETAČNO

Često ćete čuti rečenicu "ali ništa im ne duguješ". Ako ste bili s partnerom dugi niz godina, ipak im dugujete bar malo poštovanja. Kada nastavite sa svojim životom i upoznate novog partnera, bilo bi dobro da to vaš dugogodišnji bivši partner sazna od vas.

Maknite ih s društvenih mreža TAČNO

Konstantni podsetnici na bivšu ljubav mogu biti bolni. Stoga bi možda bilo pametno razdvojiti se i digitalno, barem neko vreme. Poslednje što vam treba je da vidite objave koje pokazuju kako se naizgled lepo provodi nakon prekida.

BRZI OPORAVAK Istine i zablude u vezi s okončanjem braka i vraćanjem života u normalu

Foto: Shutterstock

 

Ne možete biti prijatelji s bivšim NETAČNO

Neki parovi uspevaju da ostanu dobri prijatelji. Ako ste bili u dugoj vezi, verovatno se poznajete bolje od bilo koga i možete biti izvor podrške jedno drugom na duge staze.

BRZI OPORAVAK Istine i zablude u vezi s okončanjem braka i vraćanjem života u normalu

Foto: Shutterstock

 

Deca su uvek na prvom mestu TAČNO

Nakon prekida, i vi i vaš partner uvek morate da stavite dobrobit dece na prvo mesto. Nakon razlaza, recite im gde će drugi partner živeti i kada i kako će ih viđati. Deca vole rutinu i ona im pomaže kod napetosti u razdoblju promena.

BRZI OPORAVAK Istine i zablude u vezi s okončanjem braka i vraćanjem života u normalu

Foto: Shutterstock

 

Recite deci istinu NETAČNO

Ako su deca mala, ne treba im reći detaljne razloge vašeg razvoda. Ako ste u iskušenju da im ispričate detalje, zapitajte se šta pokušavate da postignete. Deca su vrlo pronicljiva i ako je bilo svađa i napetosti kod kuće, oni će to shvatiti.

Raskidi su uvek grozni NETAČNO

Kada se dugotrajna veza raspadne, ključ je u tome da se poštujete i vodite računa o osećanjima druge osobe. Napravite popis finansijskih obaveza i dogovorite se ko će ih preuzeti. Uvek možete izabrati da se rastanete u miru.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading