ZABLISTAJTE OVOG LETA Popularna Ombre tehnika dobila novu verziju, koja kosi daje zlatne i karamel tonove
Foto: Printscreen/instagram

Između ombre i balejaž tehnika, našao se još jedan zanimljiv način bojenja kose. Radi se o dosad najsofisticiranijoj ombre verziji bojanja kose, tzv. écaille tehnici, koja kosi daje toplu nijansu bez agresivnog vidljivog prelaza između boja.

Foto: Printscreen/instagram

 

Jacob Schmidt, njujorški kolorista za brand John Freida, prokomentarisao je écaille kao trenutno vrlo popularnu tehniku bojanja, ali da to i nije neka novost među frizerima, s obzirom da su ovakve stilove još pre nekoliko godina nosile glumice Džesika Alba i Rajčel Bilson.

Foto: Printscreen/instagram

 

Većina klijenata koji u salonu inicijalno zatraže ombre kosu, na kraju se ipak odluče za écaille koji kosi daje zlatne i karamel tonove. Za razliku od velikog kontrasta koji dobijate s ombre načinom bojanja, ovaj stil je mnogo delikatniji i fokusiran na različite tonove u kosi. Da, krajevi su i ovde svetliji, ali zapravo imate svetliju boju čitavom dužinom kose što joj daje mekši izgled,” rekao je Schmidt.

Foto: Printscreen/instagram

 

Kako biste dobili ovakav izgled kose, vaš frizer će na kosi morati da koristi balayage tehniku sa izbeljivačem kako bi se kroz kosu provlačili različiti tonovi i kako bi se stvorio utisak multidimenzionalnosti boje.

Foto: Printscreen/instagram

 

Veliki plus ove tehnike je što se s relativnom lakoćom može napraviti na svakoj boji kose, a rezultat je vrlo elegantan jer se boja prilagođava vašem tonu.

Komentari (0)

Loading