IZBOR PREPARATA ZA ČIŠĆENJE LICA Soja-melem za osetljivu kožu
Foto: Shutterstock

Pronalazak savršenog preparata za ćišćenje lica može biti neizvestan i iscrpljujući proces, ali ne i nemoguć, slažu se dermatolozi.

Na tržištu postoje stotine proizvoda za čišćenje lica na čijim pakovanjima piše da mogu da reše sve vaše probleme.Ali kako ćete znati da mogu sigurno da vam pomognu, a da svaki lično ne testirate?To pritom može i da vas košta ne samo para nego i živaca, a postoji velika verovatnoća da na neki od preparata koža može burno da odreaguje.

Da biste umanjili stres, akne i crvenilo na licu, obratite pažnju pri kupovini ovakvih proizvoda i trudite se da pronađite onaj koji će odgovarati vašem tipu kože.

Normalna koža

Verovatno imate sitne nedostatke, pa vam se nudi najveći broj proizvoda. Probajte da pronađete preparat koji će istovremeno da očisti i hidrira kožu da biste zadržali njenu elastičnost i svežinu.

Masna koža

Potražite posebne dermatološke kreme koje uz blagi piling pomažu i pri uklanjanju masnoće. Zapamtite samo da, ako koristite iste proizvode i tokom zimskih meseci, uvek koristite laganu hidratantnu kremu da biste bili sigurni da se koža neće previše isušiti.

Koža sklona aknama

Za razliku od većine proizvoda namenjenih eliminisanju "jednokratnih" akni, vama je potreban proizvod koji će se pokazati kao dugoročno isplativ. Potražite preparat u obliku pene, koji eliminiše nepravilnosti, uklanja crvenilo i znakove starenja, pa čak smanjuje i bore.

Osetljiva koža

Najbolji čistač za osetljivu kožu lica je onaj koja sadrži najmanje hemikalija. Pronađite proizvode koji sadrže proteine soje jer su oni izrazito nežni za sve tipove kože, a pogotovo za osobe sa osetljivom kožom.

Mešovita koža

Osobama s mešovitom kožom je možda i najteže jer nikad ne znaju da li treba da kupe različite proizvode za različite delove lica ili da se fokusiraju na proizvode za masnu ili suvu kožu. Najbolje bi bilo da izaberete nežniji proizvod koji pomaže i u borbi protiv akni.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading