NA PRIRODAN NAČIN Ofarbajte jaja u plavo uz pomoć ljubičastog kupusa
Foto: Youtube/Printscreen

Kako ofarbati jaja kupusom?

Od sastojaka će vam biti potrebno:

- 4 supene kašike belog sirćeta

- Tvrdo kuvana jaja

- Glavica ljubičastog kupusa

Uputstvo:

1. Korak

Iseckajte celu glavicu kupusa, a zatim je stavite u veliki lonac.

Dodajte vode tek toliko da prekrije kupus i prokuvajte.Kad voda proključa, smanjite temperaturu na srednje nisku i kuvajte oko sat vremena.Ostavite smešu da se ohladi, a zatim ocedite tečnost kroz cediljku da biste uklonili kupus.

2. Korak

Dodajte četiri kašike sirćeta u ovu tečnost.Stavite tvrdo kuvana jaja unutra i ostavite ih da odstoje dok ne dobiju željenu boju.Prvo jaje će posle otprilike sat vremena biti veoma bledo plavo.Vadite svako naredno jaje u razmacima od po 30 minuta, kako biste dobili ombre efekat.Ukoliko želite da jaja budu tamnije plava, možete ih ostaviti da stoje u tečnosti celu noć.

Ujutro će jaja bila znatno tamnija, a i tu turu možete vaditi na svakih 30 minuta.Za postizanje indigo plave boje, jaja izvadite tek sledećeg dana, nakon što su dve noći provela u mešavini.

Iako ovaj način farbanja jaja iziskuje mnogo više vremena od klasičnog farbanja, rezultati će to opravdati.Svako jaje će na sebi imati jedinstvene šare, pa će izgledati kao mini umetnička dela.Uz to, bićete mirni znajući da ste ih ofarbali na prirodan način.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading