VEŽBA ZA PODIZANJE RASPOLOŽENJA Obavezno isprobajte ove brze i jednostavne vežbe
Foto: Shutterstock

Osećaj smanjene motivacije, tuge ili čak i oblika lenjosti izazvane depresijom mogu se izlečiti uz samo par vežbi koje možete obaviti kod kuće.Ove vežbe kombinuju položaje, vežbe disanja i tehnike opuštanja, a sve u cilju da se osećamo bolje i fizički i mentalno. 

Sledećih pet vežbi koje smo vam pripremili imaju potencijal da vam poprave raspoloženje i povećavaju motivaciju prema fizičkoj i i mentalnoj snazi:

Poza deteta

Ova poza deluje umirujuće na telo.Poza otvara torzo i lakše možemo da koristimo tehnike disanja.Ovo je i popularna poza za odmor u svim praksama joge.

Pas okrenut ka dole

Pas okrenut prema dole služi kao obrnuta poza koja utiče dosta utiče na pritisak, što direktno utiče na raspoloženje i emocije.Nemojte zaboraviti držati težinu u nogama i savijati kolena ako vam se tetive kolena ne ispruže.

Most

Poza proširenja grudnog koša otvara srce i shodno tome nam donosi bolje raspoloženje.U pozi mosta lezite ravno sa savijenim kolenima dok podižete kukove prema gore.To omogućuje vašim grudima da se šire iz svog uvučenog položaja.Ovime se stvara osećaj samopouzdanja u vašem umu i zadržavajući osećaj tuge se oslobađa!

Položaj "mrtvaca":

Ovo je poza opuštanja.To je poslednja poza na kraju gotovo svakog treninga joge.Trebalo bi provesti 5 do 10 minuta ležeći u ovoj pozi za bolji efekat i podizanje raspoloženja. 

Stoj na glavi

Stoj na glavi je namenjen za malo naprednije vežbače.Može pomoći u borbi protiv depresije stvarajući pozitivan učinak na emocionalni centar u mozgu. Ova poza pomaže u smanjenju proizvodnje kortizola, koji je poznat kao hormon stresa.Poza takođe daje energiju  jer koristi brojne delove tela: ramena, glavu, tetive kolena, karlicu i abdomen. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading