VODENA PARA ZA BLISTAVO LICE Ova navika će vam osvežiti kožu
Foto: Shutterstock

Dermatolozi predlažu tretman za prvu pomoć, a možete ga primeniti i kod kuće.Potrebni su vam:posuda sa vrućom vodom, peškir i mirisna ulja.

- Parenje lica je možda najlakši način da se pozabavimo najosetljivijim delom kože - licem.Dvaput nedeljno, po pet do sedam minuta je dovoljno da vaša koža bude blistava i pre svega dubinski čista - kaže njujorška dermatološkinja dr Hedli King.

Kada je koža dobro hidrirana, sastojci preparata koje koristite za negu bolje će prodreti, naročito ako ih nanesete odmah posle parenja lica.

Zahvaljujući vodi i toploti, lice će biti znatno mekše posle ovakvog tretmana, a čišćenje zapušenih pora lakše i manje bolno.

Ukoliko imate masnu kožu sklonu aknama, para može da vam pomogne da otpušite pore i oslobodite "zarobljena" prirodna ulja, ali i prljavštinu i bakterije koje izazivaju bubuljice i mitesere.

Idealna biljke za parenje lica

Kamilica je idealna ako imate osetljivu kožu sklonu iritacijama i crvenilu

Lavanda deluje umirujuće, a ima i antibakterijska svojstva, pa smanjuje upale
Ulje čajevca je idealno za one koji imaju upaljene bubuljice.

Dobra cirkulacija pomaže u proizvodnji kolagena i elastina koji su neophodni za mladolik izgled kože, a toplota u pari pomaže da podstakne ovaj prirodni proces.

Zahvaljujući tome, lice će biti glatko, sjajno i zategnutije, a potkožne bubuljice će izbiti na površinu.

Evo kako treba da odradite ovaj tretman.

1. KORAK: Stavite vodu da proključa.
2. KORAK: Temeljno operite lice penom ili sapunom koji ne isušuju kožu.
3. KORAK: Sipajte vrelu vodu u staklenu ili keramičku posudu, nikako plastičnu. Dodajte sušene biljke (mogu i kesice čaja) ili esencijalna ulja vitamina E i A.
4. Korak: Stavite lice iznad pare. Nemojte se previše približavati da ne biste iziritirali kožu. Držite lice 20 do 30 cm iznad činije sa vodom. Glavu prekrijte peškirom da biste bolje usmerili paru ka licu i udišite je.
5. KORAK: Pošto ste na ovaj način proširili pore i izvukli prljavštinu i bakterije iz njih na površinu kože, vreme je da očistite lice. Stavite masku koja najviše prija vašoj koži. Posle 25 minuta, isperite lice vodom.
6. KORAK: Na kraju nanesite hidratantnu kremu koju inače koristite.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading