JABUKA UMESTO ČOKOLADE Ove namirnice eliminišu želju za slatkišima
Foto: Shutterstock

Taj nagli pad podstiče još veću potrebu za šećerom, pa se stvara začarani krug.

Možete ga prekinuti samo jedući zdravu hranu koja će utoliti žudnju za šećerom, tvrde nutricionisti.

Sledeće namirnice zadovoljiće vaše potrebe za slatkim bez štete po zdravlje.

Paradajz

Sadrži visok nivo triptofana - materije koju telo pretvara u serotonin, "hormon sreće". Ovaj plod bogat je i hromom, mineralom koji umanjuje žudnju za hranom i reguliše holesterol i nivo šećera u krvi.

Jabuka

Jedno od najboljih voća za zadovoljavanje želje za slatkišima jeste jabuka. Čak i kisele sorte sadrže mnogo zdravih ugljenih hidrata. Ovo voće je bogato i prehrambenim vlaknima, koja stvaraju osećaj sitosti i umanjuju glad.

Kukuruz šećerac

Posebno dobro suzbija želju za slatkim kad je skuvan.Obiluje antioksidansima, vitaminima, mineralima i prehrambenim vlaknima.Osim poriva za jedenje šećera smanjuje i glad.

Slatki krompir

Još jedno povrće koje vam može pomoći jeste slatki krompir ili batat.

Ova namirnica neće samo zadovoljiti vašu želju za slatkim nego će dodatno organizam snabdeti vitaminima C, D i B6 i gvožđem. Hranljive materije u slatkom krompiru mogu da spreče bolesti srca, rak i druge degenerativne bolesti.

Cimet

Ovaj začin ima izvrstan ukus i miris, pa ga možete dodati mnogim jelima. Odlično pomaže protiv želje za slatkim jer sprečava nagle oscilacije u nivou glukoze i odlaže potrebu za unosom nove porcije šećera.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading