Omekšivač vam nije potreban: Uradite ovo i peškiri će biti mekani kao nikad pre
Foto: Shutterstock

Ima ljudi koji vole da im peškiri nakon pranja budu prilično kruti, dok neki uživaju da se brišu mekanim peškirima. Ako spadate u ovu drugu grupu, postoji sjajan način da vam peškiri budu mekši.

Teniske loptice

Sve što treba da uradite je da u prilikom sušenja peškira u mašini, u bubanj ubacite nekoliko teniskih loptica. Ovaj trik „radi“ i kada sušite jastuke ili jakne, kao i bilo koju drugu garderobu koja treba da bude mekana.

Osim toga, stručnjaci kažu da će teniske loptice pomoći da se veš brže osuši jer podstiču cirkulaciju vazduha kroz vlakna dok je veš u mašini.

Šta raditi ako nemete mašinu za sušenje veša? Operite peškire u hotelskom stilu!

Pirinčana voda

Pomislili biste da hoteli koriste visokokvalitetni deterdžent ili prašak kako bi posteljina bila tako mekana i bela. Ispostavilo se da hoteli koriste isti deterdžent kupljen u prodavnici, baš kao i svi mi, jer takav deterdžent za veš ima neutralan pH potreban za održavanje tkanina. Komercijalna verzija deterdženta je uglavnom oštrija, sa jačim pH faktorom koji može da ošteti osnovne kvalitete luksuznog hotelskog peškira. Tako da, ne morate da menjate deterdžent da biste imali mirisne i mekane peškire kao u hotelu. Ono što treba da uradite je da u proces pranja dodate pirinčani skrob!

Blogerka Šenon Laš koja je stekla svetsku slavu samo zahvaljujući savetima za čišćenje, izjavila je za Dejli Mejl da skrob od pirinčane vode daje posteljini i peškirima onaj čuveni luksuzni, paperjasti osećaj. Dovoljno je da jednu šolju vode koja je ostala nakon ključanja pirinča dodate u dve šolje obične vode i dobro promešate. Uzmite rastvor pirinča i vode, nalijte jednu šolju u otvor za prašak na mašini za pranje veša, a pola šolje pravo u mašinu, zajedno sa peškirima. Pirinčani skrob održava tkaninu glatkom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading