OVO SU TRI FRIZURE IDEALNE ZA SVE DAME Suzite lice uz pomoć kose
Foto: Shutterstock

Svetski frizeri predlažu tri top-frizure koje mogu da vam promene izgled - da vam izduže lice i učine ga tanjim.

1.Lob frizura

Duži lob, koji ide ispod brade je apsolutno najbolja frizura ako želite da vam lice izgleda uže. Lob uokviruje lice, a poznati stilisti preporučuju da bude ispod brade oko sedam centimetara. Može se produžiti i do ključne kosti, zajedno sa laganim slojevima koji će definisati lice. Ako ipak želite kraću verziju, izbegavajte kosu dužine do brade, ali i iznad nje sa ravnim linijama. Praktikujte frizure sa slojevima i zanimljivim uglovima šišanja, umesto da se šišate na ravno.

2.Stepenasto ošišana kosa

Ako volite dugu kosu, frizeri preporučuju stepenasto ošišanu kosu. Ovakva frizura je idealna za stvaranje iluzije užeg lica. Jedna stvar koju treba da imate na umu tokom šišanja jeste da zadržite volumen u krajevima kako bi se stvorio balans sa licem. Previše volumena sa strane će lice učiniti okruglijim. U zavisnosti od toga kakva je prirodna tekstura vaše kose, možete je isfenirati ili napraviti talase.

3.Duge šiške sa strane

Nećete pogrešiti ako se odlučite za duge šiške koje opušteno padaju sa strane. Ovakve šiške se mogu nositi i sa lobom, ali i dugom kosom. Ako želite da skratite šiške, stilisti preporučuju da ih ne skraćujete do iznad pola nosa i da treba da imate razbarušene krajeve.Preporučuju se šiške kada želite da pažnju preusmerite na oči. Uvek koristite sredstva za stilizovanje, koja neće šiške učiniti preteškim, a držaće ih na mestu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading