Jednostavni i efikasni saveti: Evo kako da brže i lakše stilizujete kosu tokom zimskih dana
Foto: Shutterstock

Stručnjak i saosnivač "Saco Hair-a", Ričard Asfort, podelio je svoje jednostavne i efikasne savete koji će vam pomoći da na posao odete sa sveže opranom i brzo osušenom kosom

Pustite da se malo osuši na vazduhu

Kada izađete iz tuša, nežno osušite kosu peškirom, nanesite serum za kosu i sačekajte 10 minuta. U međuvremenu, možete se baviti jutarnjom rutinom. Ali nemojte čekati predugo - kosu koja se dugo suši sve je teže stilizovati.

Umesto peškira koristite materijal koji brže upija vodu

- U salonu često koristim papirne ubruse da iscedim što više vode pre nanošenja proizvoda. Ako u ormariću za kupatilo nemate mesta za hrpe papirnih peškira, umesto toga uložite u peškir od mekih mikrovlakana - kaže Asfort.

Mekša tekstura upija duplo više vode i neće od vaše kose napraviti kovdrže.

Ne preskačite regenerator

Regenerator zaglađuje vaše pramenove, zadržava vlagu i može pomoći vašoj kosi da se brže osuši. Silikon oblaže svaki pramen i zatvara ga, odbijajući vodu u procesu.

Počnite od korena

Sušenje od korena, a ne od vrhova je najbolje. Prvo osušite kosu sušačem za volumen, a zatim je isfenirajte kako biste dobili elegantan, sjajan izgled. Takođe, morate početi od prednjeg dela glave. Ako počnete od pozadi, to znači da je prednja strana već osušena kada dođete do nje i kao takvu teže vam je da postignete željeni izgled.

Izbegavajte metalne četke

Koristite kvalitetnu četku ili češalj. Kupovina kvalitetne četke je isplativa investicija i trebalo bi da vam traje godinama. Izbegavajte metalne četke jer one pregrevaju vašu kosu i vremenom će izazvati oštećenje.

Keramičke četke sa okruglom drškom provode toplotu i zagrevaće se pod vrelim protokom vazduha fena, smanjujući vreme koje ćete potrošiti na sušenje kose.

Osušite kosu od mokre do vlažne -  postavite glavu naopako i češljajte je od korena do vrhova pre nego što nanesete bilo kakav proizvod za stilizovanje kose.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading