REŠITE SE STRESA Potrebno je samo da uradite ovo
Foto: Freepik

Simptomi akutnog stresa koji se najčešće javljaju su glavobolja, umor, bes, povlačenje u sebe, mišićna tenzija, tuga ili depresija, problemi sa snom, nedostatak motivacije ili fokusa.

Ukoliko osećate bilo koji od ovih simptoma, bićete srećni kada vam kažemo da postoji način da se za deset sekundi osetite bolje.

Naime, novo istraživanje koje je sprovedeno u psihijatrijskoj bolnici na Univerzitetu u Cirihu, utvrdilo je da ljudi različito reaguju na stres, odnosno da bolje reaguju oni koji veruju u svoju efikasnost - tj. veruju da imaju sposobnost da utiču na stvari makar malo.

Dakle, postoji li način da svako od nas "ubrizga" u sebe malo tog samopouzdanja, samouverenja koje pomaže da se bolje izborimo sa stresom? Postoji, i vrlo je jednostavan!

Sve što treba da uradite je da dišete duboko i da se setite konkretne situacije kada ste se osetili ponosno na sebe jer ste nešto efikasno i dobro uradili.To mogu da budu situacije kada ste izašli kao pobednik iz nekog teškog razgovora, dobro ste prošli na nekom teškom testu ili ste uspešno savladali neku prezentaciju.

Autori studije tvrde da ćete osetiti pozitivan efekat nakon što samo jednom uradite ovu vežbu.

Komentari (0)

Loading