VRATITE JOJ ZDRAV IZGLED I BUJNOST U ZIMSKIM DANIMA Pet koraka do savršenog izgleda kose
Foto: Shutterstock

Često pranje, feniranje i oblikovanje kose tokom zime uzrokuju problme sa opadanjem kose, čineći je slabom i lomljivom. Većina žena se suočava sa ovim problemima, ali ne brinite - vašim mukama došao je kraj.

Uz ovih pet jednostavnih postupaka uspećete da oporavite vlasi i da vam kosa izgleda zdravo i bujno.

1.Masirajte teme

Masaža temena dva do tri puta nedeljno pojačava cirkulaciju.Pre nego što pođete na spavanje, masirajte teme i potiljak kružnim pokretima vrhovima prstiju.Masažu ponovite i tokom pranja.

2.Promenite češalj

U zimskom periodu je vrlo važno da imate kvalitetan češalj koji ne kida dlaku. Koristite češalj sa širokim zupcima ili četku od prirodne dlake kako biste omogućili da lakše i ravnomernije prolazi kroz vašu kosu.

3.Nemojte da češljate vlažnu kosu

Izbegavajte češljanje vlažne kose, jer lako može doći do kidanja dlake i oštećenja krajeva.

4. Izbegavajte vezivanje repa

Pokušajte da tokom zime izbegavate vezivanje kose u rep, a posebno pazite da je ne zatežete snažno.Skupljena i stegnuta kosa ne može da diše, a nedostatak vazduha dovodi do krzanja i pojačanog opadanja vlasi.

5. Redovno stavljajte pakovanja i pazite šta koristite od preparata

Izaberite pakovanje ili masku za regeneraciju kose koja vam najviše odgovara i nanosite ove preparate redovno tokom zimskih meseci.

Takođe, pažljivo birajte preparate za oblikovanje kose. Ako se često fenirate, prethodno zaštitite kosu nekim od sredstava za zaštitu kose.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading