SAVET FRIZERA Evo kako da očistite četke za kosu
pixabay

Verujemo da znate da bi četkice za šminku trebalo prati bar dva puta mesečno, ali da li ste znali da bi isto tako trebalo čistiti i održavati češalj i četke za kosu?

Korisnica društvene mreže TikTok i frizerka Bridžit Hil objavila je video-snimak u kom je pokazala koliko se zapravo prljavštine krije u četkama za kosu.

- Sve četke koje koristim sam stavila u lavabo u kom je čista voda - rekla je ona u snimku koji je prikupio više od 4,5 miliona pregleda.

Posle sat vremena imala je šta da vidi - voda u kojoj su stajale četke promenila je boju.

- Ovo je dokaz da su četke leglo bakterija, prljavštine i grinja. Ukoliko se pitate zašto vam se kosa brzo masti posle pranja, evo odgovora. Neočišćenom četkom češljate čistu kosu i time je ponovo prljate - objasnila je frizerka.

Prema njenim rečima, neoprane četke negativno utiču na sebum, odnosno na prirodno hidratantno ulje. 

- Ljudi bi trebalo da peru četke barem dva puta mesečno, jer time pomažu svojoj kosi, ali i temenu glave koje se zbog prljavština može inficirati - upozorila je Bridžit.

Evo kako pravilno oprati četke za kosu

- Za početak, četke bi trebalo da budu suve i očišćene od svih dlaka. Prokuvajte vodu i sipajte je u lavabo, a onda spustite četke - objašnjava postupak frizerka Bridžit Hil.

Kako kaže, u labavo bi trebalo dodati dve supene kašike deterdženta ili šampona i dve kašike sode bikarbone.

- Ostavite ih tako 10 minuta, taman toliko da se voda prohladi. Zatim na staru četkicu za zube stavite malo deterdženta i ribajte četku. Isperite je mlakom vodom i ostavite da se osuši - zaključila je frizerka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading