Za negovan i blistav ten: Piling i maska za lice su neophodni u zimskom periodu
Foto: Freepik/freepik

Kako biste obnovili epiderm, smanjili pore i povratili zdrav izgled lica, piling je rešenje. Reč je o tretmanu eksfolijacije lica kojim se uklanjaju mrtve ćelije sa kože i jedan je u nizu postupaka koji se primenjuje kako bi koža bila osvežena, nežna i zdrava. Odstranjivanjem sloja mrtvih ćelija, čistite pore na koži i dopuštate joj da upije sve blagotvorne sastojke koje na nju nanesete korišćenjem drugih proizvoda za negu. Na taj način omogućavate koži da diše i smanjuje se verovatnoća stvaranja bubuljica, akni i mitisera. Nežnim masiranjem kože pilingom pospešujete cirkulaciju.

Sigurno ste više puta čuli za mehanički i hemijski piling lica, te se logično nameće pitanje koja je razlika između ova dva postupka? Mehanički piling lica možete uraditi sami, u kućnim uslovima. On funkcioniše po principu nanošenja preparata granulaste strukture. Nežnom masažom lica, ovim pilingom otklanjaju se odumrle ćelije kože i ona odmah nakon postupka postaje mekana i nežna na dodir. Kada je reč o hemijskom pilingu lica, ovaj postupak podrazumeva nanošenje preparata koji tope sloj izumrlih ćelija, a u čijem sastavu se obično nalaze glikolne ili mlečne kiseline, a tretman izvodi stručno lice u kozmetičkom salonu.

PILING I MASKA - BRAT I SESTRA PRAVILNE NEGE

Efikasni tretmani koje možete sami uraditi bez odlaska u kozmetički salon

U zavisnosti od kvaliteta i stanja kože lica, odabraćete adekvatan proizvod. Na deklaraciji ćete se informisati o nameni odabranog preparata. Ako je koža zdrava, dovoljno je jednom u deset dana uraditi piling, a ako je suva samo jednom mesečno. Na masnoj koži može se primeniti i dva puta nedeljno. Vodite računa da ne budete previše grubi prema svojoj koži. Ukoliko vam se lice ljušti, bude intenzivno crvene boje i bolno je na dodir, vrlo je verovatno da ste pogrešili tokom izvođenja postupka.

Sama procedura nanošenja pilinga traje svega par minuta. Nakon toga, umijte se mlakom vodom tako da otklonite sve čestice pilinga i nežno peškirom osušite lice. Ukoliko ste pratili navedene korake, vaše lice odisaće jedrinom i spremno je za nanošenje negujuće kreme za lice.

Pored pilinga, maske za lice su odličan proizvod ako želite da poboljšate kvalitet svoje kože. One se preporuču svima, bez obzira na tip kože ili uzrast. Maske licu pružaju osećaj spa tretmana i posebno prijatan osećaj. Postoje različite vrste maski za lice - za hidataciju, čišćenje, na bazi određenog sastojka, za mladu ili zrelu kožu. Maske na bazi prirodnih sastojaka preporučuju se za mladu, neproblematičnu kožu, dok za zrelu kožu, koja s godinama gubi elastičnost i jedrinu, treba odabrati masku sa kolagenom, jer on održava strukturu, daje elastičnost i kožu čini otpornijom. A tu su i one na bazi hijaluronske kiseline u nezi protiv starenja. Pored velikog izbora maski koje se mogu naći u drogerijama, tu su i one iz domaće radinosti koje možete sami pripremiti od jednostavnih sastojaka i svom licu podariti osveženje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading