Za osećaj svežine: Ovo je pet jednostavnih načina za ublažavanje neprijatnih mirisa iz ormara
Foto: Shutterstock

Pet jednostavnih trikova: 

1. Soda bikarbona

Prema stručnjakinji za toksine u okolnici, Tonyi Harris, stavljanje otvorene kutije sode bikarbone u područja sa ustajalim vazduhom, kao što su ormari i police, može da pomogne u apsorbovanju nekih od tih dugotrajnih mirisa.

2. Esencijalna ulja

Osim što će upiti neprijatan miris, ispustiće prijatan miris… Harris kaže da takođe možete da napunite posudu sa pola šoljice sode bikarbone i nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja. “Jednostavno ga protresite jednom nedeljno da biste osvežili miris i pojačali sodu bikarbonu koja upija miris”, dodaje ona.

3. Sapun

Da li u blizini imate sapun koji ne koristite? Pomoću njega možete da osvežite orman ili police. Samo pripazite da bude umotan u papir, jer ne želite da ostaci sapuna dospeju na policu, ili u fioke.

4. Vrećica sa lavandom

Druga mogućnost osveženja vašeg ormara jeste izrada sopstvene vrećice sa lavandom. Sve što vam je potrebno jeste malo tkanine, pirinča i suvih pupoljaka lavande. Napunite vrećice pirinčem i lavandom, tako da miriše dovoljno jako po vašem ukusu.

5. Cipele ostavljajte van ormana

Poslednje, ali ne najmanje bitno… ukoliko želite da osigurate da vaš orman ostane što duže svežiji, cipele ostavite van njega, jer ipak niko ne želi da obuče košulju koja miriše na stopala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading