SEDAM SAVETA ZA DEVOJKE SA SUVOM KOŽOM Neka vam lice zablista na svakom događaju
Foto: Shutterstock

Koži je potrebna dugotrajna i temeljna nega kako bi bila lepa, zdrava i hidrirana, a zima je za nju posebno štetan period.

Nema sumnje da u današnje vreme, ograničene brojnim obavezama, žene nemaju uvek dovoljno vremena da odrade neki od tretmana za čišćenje i hidrataciju lica.

Kako vreme prolazi, koža je u sve gorem stanju, a signali da ona pati se često ignorišu.

Tako dođe i praznično vreme u kome gotovo svaki vikend imate neku proslavu koja zahteva da izgledate elegantnije i doterano. Koža o kojoj niste vodili računa, kazni vas perutanjem i pojavom mrlja prilikom šminkanja.

Pošto nemate vremena da u potpunosti revitalizujete kožu, pratite sledeće korake i koža će vam izgledati sjajno i negovano.

Ne zaboravite da je sama nega kože veoma važna, pa se potrudite da, što pre možete, poradite na njenom zdravlju.

1. Dobro pripremite kožu

Važno je šta stoji ispod sloja šminke i kakva je koža na koju šminku stavljate. Ukoliko to već ne radite redovno, namažite hidratantnu kremu za lice ili serume sa hijaluronskom kiselinom.

2. Piling

Piling je definitivno najbolji način da se za kratko vreme rešite ljuspica na licu, koje najčešće nastaju oko nosa i na čelu. Piling takođe pomaže i u boljoj apsorpciji hidratantnih krema i seruma, jer je ona donekle sprečena usled perutanja.

3. Preskočite puder

Korišćenje pudera, naročito tamnog, u želji da se suvoća prikrije, potpuno je pogrešno rešenje i time se ove pojave čak dodatno naglašavaju. Umesto toga, preparati poput BB kreme ili CC kreme, mnogo su bolje rešenje.

Ove kreme će sprečiti lepljenje šminke za ljuspice, a kako biste prekrili druge nedostatke, koristite hidratantni korektor.

4. Tapkajte šminku

Kako ne biste napravili fleke i kako bi šminka bila naneta ravnomerno, tapkajte je, umesto da je trljate.

Kada nanosite podlogu na suvu ili oljuštenu kožu, obavezno je stavljajte u jednom pravcu kada koristite četku ili sunđer za šminkanje. Trljanje može da dovede do još većeg ljuštenja.

5. Izbegavajte sjaj

Ukoliko ste ljubiteljka svetleće formule, uverite se da u njima nema teksture sa česticama sjaja, odnosno, da reklamirani sjaj nije posledica svetlucanja ili sjaja u formulama, jer to može da pogorša situaciju sa ljuštenjem kože.

6. Sprej za lice je ključan

Najbolji savet za dugotrajnost šminke i izbegavanje fleka ili ljuspica koje se pojavljuju tokom dana je da vam uvek pri ruci bude sprej za hidrataciju lica.

Možete ga koristiti više puta, a vaša koža će izgledati glatko.

7. Poseban puder

Ukoliko ipak ne možete da izbegnete stavljanje pudera, koristite onaj na čijem pakovanju je naznačeno da je dobar za suvu kožu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading