Put do čistog lica vodi od kuhinje do kozmetičkog salona
Alo!

Čisto lice na kome nema ništa za skrivanje nije nemoguća misija.

Moguće je zadobiti ten bez bubuljica, akni, mitisera i fleka. Samo, za ovakvu istinsku lepotu lica ne postoji čarobni štapić. Postoji niz navika koje treba izmeniti i po neki prirodni preparat koji valja uzeti u službu svoje lepote.

Borba za čisto lice je prijatna, zabavna rutina koja traje čitav život. Počinje još u pubertetskim danima i traje zauvek.

Pravi trenutak je da otpočne sada ili da se samo malo nadogradi kako bi dala još bolje rezultate.

Kuhinja-mesto gde počinje čarolija čistog lica

Kuhinja je čarobno mesto u kome nastaje hrana. Ne valja kad su sve te divne namirnice shvaćene samo kao način da se organizmu nadoknadi neophodna energija.

Svaka voćka, svaki začin, povrće, med i drugi darovi prirode nose u sebi riznicu nutrijenata koji obezbeđuju pravilno, optimalno psihofizičko funkcionisanje organizma. Koža obavija organizam i organe, trpi spoljašnje uticaje i zadnja dolazi na red da dobije svoju porciju nutrijenata.

U kuhinji se čisto lice postiže na 2 načina:

● Ishranom za čisto lice. Ove namirnice u ishrani dokazano čiste lice. Svaka žena treba da odštampa spisak i drži ga zalepljenog na frižideru kako ne bi zaboravila da ih konzumira.

Probiotici: kombuha, jogurt, turšija, kiseli kupus, vodnjika, kefir.

Prebiotici: beli luk, praziluk, list maslačka-pomažu održavanju zdrave flore i regenerišu mikrobiom stomaka. Zdravo varenje se odlično vidi na koži.

Bobičasto voće: borovnice, maline,brusnice i goji bobice su najbolji izvori antioksidanata koji podstiču kožu na samoizlečenje, deluju protivupano i popravljaju oštećenja nastala delovanjem slobodnih radikala. Bobice zaista čine čuda za kožu.

Zeleno lisnato povrće - spanać, brokoli, zelena salata su izvor vitamina i antioksidanata i na mnogo načina doprinose zdravoj i čistoj koži. U ovom povrću su vitamini C i A kao i folati najznačajnije što je koži neophodno.

Jaja, kurkuma, orašasti plodovi i citrusi,riba i zeleni čaj daju snagu i otpornost koži, izgrađuju čvrst mikrobiom i daju proteine i omega-masne kiseline za izgradnju i regeneraciju kožnog tkiva.

Iznutra nahranjena koža odoleva upalama, Uv zracima i slobodnim radikalima.

● Domaćim maskama za čisto lice

Nakon dobre hrane iznutra, koža se može osnažiti i spolja prirodnim maskama za čisto lice. Zaista je uzbudljivo da postoji toliko različitih varijacija maski za čisto lice koje se spremaju za čas od jeftinih sastojaka, a zaista su blagotvorne.

Recept u nastavku je samo jedna od mogućih kombinacija:

Maska od meda,maslinovog ulja i limuna

Ova jednostavna maska je kombinacija limuna koji čisti nepravilnosti sa kože lica i maslinovog ulja koje hrani i hidrira kako kiseli limun ne bi previše isušio kožu. Med hidrira i deluje antibakterijski omekšava i deluje antioksidativno.

● 1 kašika meda se pomeša sa 1 kašikom maslinovog ulja i 2 kašičice limuna.

● Nežno se umasira u prethodno očišćeno i toplom vodom oprano lice i vrat.

● Maska treba da odstoji 15 minuta.

● Lice oprati mlakom vodom, posušiti tapkanjem i naneti kremu za lice.

● Upotrebljavati 2 puta nedeljno.

Gelovi i losioni za čisto lice

Nepravilnosti koje kvare blistav ten nastaju na razne načine. Međutim, bubuljice kao i fleke i ožiljci koji od njih ostaju prednjače među uzurpatorima čistog lica. Mitiseri i akne su odmah iza njih.

Uklanjanje uzroka njihove pojave je najkraći put do čistog tena. Dakle, potrebno je ukloniti višak sebuma sa lica, dubinski očistiti pore i dezinfikovati lice.

Nakon redovne higijene i čišćenja lica gel i losion protiv bubuljica su neizostavan deo rutine. Losion ili tonik služi da finalno ukloni i najmanji trag nečistoće, bakterije i mrtve ćelije iz pora.

Gel deluje umirujuće, neguje i opet štiti od upalnih procesa.

Valjalo bi birati prirodni losion i gel za negu lica, jer oni ne iritiraju i ne isušuju kožu, za sobom ostavljaju lekoviti trag aktivnih materija iz bilja. One će tokom čitavog dana štititi kožu od infekcije i nastanka bubuljica.

Lice negovano prirodnom kozmetikom prepoznaje se po jedinstvenoj svežini i ujednačenom tenu.

Kozmetički tretman je potreban svakoj ženi

Pre svega, odlaskom u kozmetički salon stručno lice procenjuje stvarno stanje kože i njene specifične potrebe koje su laicima nepoznate. Ponekad je dovoljno par saveta o pravilnoj nezi i izboru preparata da bi se značajno popravio ten.

S druge strane, povremeni dubinski tretmani, počev od dubinskog čišćenja lica preko različitih pilinga, masaža, mikrodermoabrazija i vitaminskih koktela, popravljaju stanje kože i izgrađuju njenu snažnu moć revitalizacije. Dobro negovana i ishranjena koža je otpornija na pojavu nepravilnosti. Žene koje odlaze na biorevitalizaciju lica znaju da ovaj tretman daje odmah prve rezultate.

U kožu se ubacuje miks podmlađujućih supstanci koje podstiču sintezu kolagena i elastina.

Biorevitalizacija ujednačuje ten, zaglađuje bore, popravlja čvrstinu i elastičnost kože.

Ovo nije jedini efikasan tretman. U dogovoru sa stručnim licem, određuje se kozmetička procedura koja će dati najbolje rezultate. U obzir se uzima stanje kože, godine, da li je koža masna ili suva, da li postoje podočnjaci, mitiseri i slično.

Čak i kada je lice besprekorno, kozmetički tretman deluje preventivno da ten što duže sačuva svoju blistavu mladolikost.

Prirodna biorevitalizacija lica

Pored kozmetičkih procedura, svakodnevna biorevitalizacija se postiže i korišćenjem bioaktivnih prirodnih krema za lice koje sprečavaju nastanak bora, fleka i podočnjaka.

Koža sklona nepravilnostima u vidu akni, bubuljica i mitisera obično je vrlo osetljiva na hemijske sastojke u nekim preparatima za negu. Njoj takođe smetaju i veštački mirisi i parabeni kao i komedogeni sastojci.

Prirodne kreme za lice ne bi trebalo da sadrže ništa od ovoga. Potrebno je izabrati one sa jasnim popisom sastojaka i što većim brojem bioaktivnih materija.

Ovo su u najvećem broju lekoviti biljni ekstrakti koji pokreću prirodne biološke regenerativne procese u tkivu kože. Dakle, osim što neguju i štite, prirodne kreme podstiču kožu da se svakodnevno podmlađuje, obnavlja i ostaje jednako zdrava bez obzira na protok vremena.

Izbor prirodnih preparata se uvek nalazi na početku i kraju svakog puta do savršenog tena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading