Za sreću i mir: Očistite kuću i unesite novu energiju
Shuterstoock

Za razliku od letnjih meseci, dešava se da zimi u domu zavlada neka sporost i monotonija. Prema feng-šuiju, zima je označena kao jin period godine. To je godišnje doba koje je mirnije i podstiče da mnogo više vremena provodimo u kući.

Zato je značajno da se stvori idealan balans i povrati ravnoteža koju smo izgubili.

1. ZAMENITE SIJALICE

Sa zimom dolazi i mnogo više mraka, pa trošimo mnogo više energije na unutrašnje osvetljenje. Zato treba da pregledate osvetljenje da biste bili sigurni da koristite energetski efikasne sijalice u svim rasvetnim uređajima. Možda ćete poželeti da dodate još nekoliko sijalica u određenim delovima kuće da biste povećali unos svetlosti.

2. KORISTITE CITRUSE

Pošto ređe provetravamo prostorije u zimskim mesecima, vazduh, a, samim tim, i kompletna životna energija unutar doma stagniraju. Jednostavan lek za podizanje energije i osvežavanje vazduha jesu citrusi. Oni su prirodno dezinfekciono sredstvo koje je u stanju da nam brzo podigne raspoloženje. Jedite ih, a potom koru ostavite na radijatoru.

3. KUTAK ZA MEDITACIJU

Zimska jin energija je mnogo mirnija. To je period kada treba slediti instinkt i napraviti neku vrstu mini-utočišta. Na pod stavite mekane jastučiće, mirišljave sveće, ćebad i potom u takvom okruženju uživajte u čitanju, meditaciji, odmoru...

4. STVARAJTE

Zima je idealna da se posvetite kreativnom radu i završite projekte za koje do sada niste imali vremena. Verovali ili ne, kuvanje je jedan od načina za vraćanje pozitivne energije u dom, pa se tako slobodno možete posvetiti pripremi omiljenog jela.

5. PRIRODNO SVETLO

Dnevno svetlo je neprocenjivo, zato razgrnite zavese, neka vam svetlost uđe u dom. Sunčeva svetlost pokreće životnu energiju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading