Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

GREŠKA KOJU MNOGI PRAVE: Evo koje jelo Gordon Remzi NIKAD NE PORUČUJE

Čuveni britanski kuvar Gordon Remzi je jednom prilikom otkrio da u restoranu nikada ne naručuje "supu dana", jer kako kaže - može se desiti da je to "supa meseca".

1638027938_pjimage--63-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Takođe ne podnosi hranu iz aviona, a na pitanje kog dana ne treba ići u restorane, evo kako odgovara.
- Odlazak u restoran na večeru, na Dan zaljubljenih, nikada nije dobra ideja. Tada je gužva u kuhinjama, i ne dobijate pravi doživljaj. Šta je romantičnije od obroka pripremljenog za vašeg partnera, uz dobru flašu vina? - kaže Britanac.

Šta ne treba poručivati?

Dalje je istakao: "Radio sam za avio-kompanije deset godina, tako da znam gde je ta hrana bila i gde ide, i koliko je trebalo vremena da se ukrca". S druge strane, ovde nije reč samo o kvalitetu obroka, već i o cenama.

Pročitajte još: Palenta koja se OVAKO PRIPREMI pomaže kod MRŠAVLJENJA i smanjuje holesterol (RECEPT)

Foto: Piksabej

Neki kuvari su stava da u restoranu nikada ne poručujete "specijalitete kuće", jer se oni "obično prave od ostataka hrane", ali uzmite to sa rezervom, jer je, naravno, svaki objekat priča za sebe. U svakom slučaju, "specijalitet kuće" ili "specijalitet dana" jeste jelo koje biste mogli da platite više nego što vredi, zbog samog naziva (čitaj: brendiranja).

Takođe, mnogi posetioci restorana su mišljenja da je poručivanje rižota u restoranu "bacanje para" jer je to "običan pilav", mada smo vam u jednom od prethodnih tekstova objasnili razliku između dva jela i zašto prvi više košta.

Takođe, izbegavajte da poručujete jela koja nisu "tipična" za neki kraj. Na primer, pastu ostavite za specijalizovane italijanske restorane, a ako se nađete na Zlatiboru, poručite pečenje, lepinju, domaća jela.

U poslednje vreme i neki kolači kao što je koh, imaju više cene, posebno kada se služe kao Tri leće. Orasnice, domaće slatke pita i tome slično mogu imati jače cene, a relativno lako se prave kod kuće, dok s druge strane - novac možete uložiti u dobar sufle. Isto tako, mnogima je šteta da daju pare za sok u kafiću, jer za jednu čašu mogu kupiti čitavo litarsko pakovanje.

Pišite nam u komentarima šta je za vas "bacanje para" u restoranu?

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas