DODAJTE NEKE SITNICE I PROMENITE ENTERIJER Nekoliko trikova da vam kuhinja igleda kao iz magazina
Foto: Printscreen/instagram

Kuhinja je duša svakog doma, mesto iz kog se šire predivni mirisi i koje povezuje čitavu porodicu zato je potpuno opravdano kada poželimo da unesemo dašak svežine i promenimo kuhinjski enterijer.

A onda počnemo da pretražujemo sajtove, razgledamo izloge prodavnica, shvatimo da je potrebno uložiti dosta novca kako bi renovirali kuhinju. Ne morate svoju ušteđevinu trošiti na uređenje kuhinje, odnosno ne morate veliki deo iste. Uz malo novca vaša kuhinja će zablistati, istaknućete je tako da vam bude prijatno dok kuvate i tako da joj se vaši gosti dive, sve to uz malo novca i slobodnog vremena!

Kupujte posuđe isključivo u jednom stilu

Možete opremiti celokupnu kuhinju novom tehnikom i nameštajem, ali čitav prostor će pokvariti staro posuđe i komadi koji se međusobno ne slažu. Slika sofisticiranog prostora će se potpuno izgubiti i stvoriće se nejasna atomosfera.

Kako bi kuhinja uvek izgledala uredno, ne morate je svakodnevno brisati, jednostavno izaberite posuđe koje se slaže. Posuđe u istom stilu izgleda uredno i samim tim čitav prostor čini prefektnim. Možete jedan deo posuđa okačiti na zidne kukice što će prostoru dati notu topline. Pritom kada postavite jelo posuđe istog stila učiniće trpezu bogatijom, urednijom a ukoliko izaberete nežne boje posuđe romantičnom.

Koristite krpe u zemljanim tonovima

Krpe su potrebne svakoj domaćici bez obzira koliko vremena provodila u kuhinji. Većina dama gleda da su im na dohvat ruke, odlažući ih na radni deo i kačeći ih uz rernu šporeta. Upravo je ovo razlog zašto im treba posvetiti posebnu pažnju i ne birati ih olako u prodavnici.

Dizajneri se slažu u jednom, treba birati krpe u zemljanim tonovima koje ne udaraju od enterijera kuhinje i ne skreću pažnju na sebe. Lepe su i bele krpe ali jednostavno nisu praktične jer se svaka fleka vidi, pa je uvek praktičnije izabrati krem i braon nijanse.

Ukrasne kutije za odlaganje sitnih kuhinjskih potrepština

Slobodan prostor između kuhinjskih elemenata kao i otvorene police na kraju završe kao skladiše za sitne kuhinjske potrepštine. Nemojte odlagati rende i seckalicu na jedno od takvih mesta, jer će vašu kuhinju učiniti konfuznom i neurednom.

Ukrasne kutije koje se uklapaju uz nijansu kuhinjskih pločica ili stapaju sa bojom police i kuhinjskih elemenata služiće vam godinama za odlaganje sitnica. Kada ih zatvorite kuhinja će izgledati besprekorno čisto i uglancano.

Ovo pravilo je posebno važno u manjim stanovima koji imaju skučene kuhinje, zahvaljujući zanimljivim kutijama učinićete prostor vizuelno većim i elegantnijim.

Ukrasite kuhinju cvećem

Cveće čini prostor radosnijim, osvežava ga i čini da čitava kuhinja izgeda autentično. Postoje studije koje dokazuju da cveće u domu popravlja raspoloženje, zato postavite saksije sa svojim omiljenim biljkama uz kuhinjske prozore ili napravite policy za cveće na slobodnom zidu. Nećete se pokajati!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading