CEO ŽIVOT POGREŠNO PERETE KOSU: Video sa 9 miliona pregleda otkriva pravi način!
Foto: Screenshot

Nedavno je na svojim TikTok i Instagram profilima frizerka Odri pokazala kako bi kosu trebalo da šamponiramo kako bi izbegli isušivanje vrhova, a hiljade njenih pratilaca iznenadila je činjenica da su tu jednostavnu radnju ceo svoj život radili pogrešno.

„Ovako NE treba prati kosu“, piše frizerka kraj videa u kojem na glavu izlije malo šampona, pa ga umasira u celu kosu, od korena do vrhova.

– Šamponirajte samo koren i teme – poručila je, jer će šamponiranje ostatka kosu samo isušiti i naelektrisati je (stvoriti frizz), što niko ne želi…

Nakon videa kako je ne treba prati, Odri je objavila i video u kojem demonstrira ispravan način pranja kose pod tušem.

 

 

Prvo prstima odvaja svoje duge pramenove, pa kosu pre šamponiranja nakvasi toplom vodom. Nakon toga, među dlanovima protrlja malu količinu šampona pa ga nanosi na teme i šamponira samo teme i malo ispod njega, prenosi The Sun.

– Uvek sam šamponirala celu kosu, što verovatno objašnjava moje suve krajeve – napisala je korisnica u jednom od pet hiljada komentara, a druga dodaje da joj je ‘svojim savetima Odri spasila već uništene vlasi…’

Ipak, neke dame s kratkim frizurama koje su pogledale snimke pitaju se kako one mogu da izbegnu da im šampon dođe do krajeva kose, na šta je frizerka odgovorila da naravno, ne postoji način da ga ne nanesu na celu kosu, ali da je u tom slučaju posebno važno kosu dobro isprati i koristiti dobar regenerator.

 

Komentari (0)

Loading