DA SE U PROLEĆE ZAŠARENI VAŠ VRT: 3 predivne biljke koje se sade u oktobru
Foto: Depositphotos

Ako birate novo cveće ili žbunje za dvorište, evo koje biljke možete saditi u oktobru!

Oktobar je najbolji za planiranje sadnje za narednu godinu, ali ovo je i mesec kada će baštovani posejati povrće koje će se brati u rano proleće.

Međutim, i oni koji žele da ulepšaju svoje dvorište, mogu da u toku ovog meseca posade ukrasne biljke – cvetnice i ukrasno žbunje.

1. Krokusi

U oktobru je vreme za sadnju ovih divnih lukovica koje će se u proleće zašareniti u vašem vrtu. Možete da ih sadite u grupicama, da pomoću njih pravite cvetne ivice ali i da ih raspršite između žbunova da dobijete poseban efekat.

Krokusi mogu da počnu da cvetaju već tokom zime, čak i dok još ima snega. A kad se jednom prime, oni će se i sami širiti i i vraćati svake godine.

2. Jorgovan

Predivni, mirisni žbun koji je omiljen u Srbiji sadi se, takođe, u oktobru. Imamo različite varijetete: beli, ljubičasti i roze, a odaberite za jorgovan sunčano mesto, na ocedno mesto koje ima malo bazniji sastav.

DA SE U PROLEĆE ZAŠARENI VAŠ VRT: 3 predivne biljke koje se sade u oktobru

Foto: Pexels

 

3. Forzicija

Ako želite da vam se dvorište „osvetli“ divnim žutim cvetićima, posadite forziciju i imaćete prvi rascvetalo dvorište. Lako se sadi, lako se orezuje i trajaće vam godinama! Traži sunčano mesto i voli bogato zemljište pa dodajte malo komposta pre nego što je posadite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading