Pazite! Ove navike mogu da dovedu i do raskida
Shutterstock

Ako znate koje bi samo-sabotirajuće oblike ponašanja trebalo da izbegavate možete svoju vezu spasiti od sigurne propasti. U našoj galeriji otkrijte šta to možda nesvesno loše radite što može uništiti vašu vezu.

Ne poštujete partnera

Nedostatak poštovanja je ubica svakog odnosa i jedan od glavnih razloga zbog kojih veza uđe u hladnu zonu. Zašto? Svako od nas ima u sebi izvesnu dozu tolerancije, ali nakon izvesnog vremena ako osoba nije dovoljno cenjena od strane partnera, ona oseća da nema šta da traži u datoj vezi. Ako ne primećujete i ne cenite sve sitnice koje on zbog vas radi, sejete oko sebe seme ogorčenosti. Na kraju krajeva nije mržnja ta koja je suprotna od ljubavi već ravnodušnost.

Stalno nezadovoljstvo

Najveći broj muškaraca prekida vezu sa ženom zbog činjenice da joj je nemoguće ugoditi. Sreća je afrodizijak za muškarca. A niko kraj sebe ne želi da gleda nezadovoljno lice. Ako muškarac u vezi ima utisak da šta god da uradi, ona jednostavno nije zadovoljna, u njemu će proraditi crvena lampica. Ako ste bili nasmejana devojka na početku vaše veze, on može steći utisak da je svojim postupcima učinio da se više nikad ne osmehujete, zbog čega će se okrenuti i otići.

Ponašate se prema njemu kao šef

Vrlo čest slučaj u ljubavnoj vezi je postojanje jedne osobe koja se prema drugoj ponaša kao šef. Ono što je svakom u vezi potrebno jeste zdrava komunikacija, a ponekad je upravo osnovni problem način na koju voljenoj osobi nešto govorite. Zapovednički stav i negativna energija koji mogu da stoje iza poruke su vrlo nepoželjni. Čak i ako ste navikli da na poslu imate sve pod kontrolom, isti stav ne smete da imate u romantičnom odnosu.

Ne vodite računa o sebi

Uobičajeno je da se oba partnera malo opuste kada uđu u vezu. Tu je uvek po neki kilogram više i ležerno oblačenje. U početku to možda ne deluje kao velika stvar, ali vremenom počinje da bude. Ako ne ličite čak ni na bledu senku sebe sa početka vaše veze, potrebno je da se zapitate zašto je vaš partner još uvek sa vama. Niko ne kaže da je fizički izgled najvažniji, ali ako sebe vidno zapustite to znači da zapuštate i svoju vezu.

Prigovaranje

Prigovaranje nikom nije prijatno i čini da se osoba kojoj je ono upućeno oseća nezadovoljno i krajne neprijatno. Zvučite u tim situacijama poput njegove majke koja ga opominje da prljave čarape baci u korpu za veš.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading