MRLJA OD KARMINA, A NIGDE ASPIRINA: Otkrivamo jednostavne trikove za skidanje fleka od šminke!
Foto: Ognjen Radošević

 

 

 

Fleka od sedefa, to je katastrofa! E pa ne mora da bude! Znam da nema ništa gore od momenta kada tip-top sređeni, skoro na vratima, treba samo još da dodate karmin ili maskaru, a onda se baš tada pojavi mrlja na beloj košulji! Desilo se svima, da se ne lažemo. Tečni puder koji prsne kad se boca otvori i kapne na bluzu, ajlajner koji isklizne iz prstiju i padne pravo na farmerke, senka koja se rasipa svuda po vama... Sve se to dešava, zapravo prilično često! Šminkanje stvara popriličan nered, čak i ako sve ostane samo na licu, a to je retkost!

 

 

Najbolji savet da se spreči nevolja je da se uvek šminkate u udobnim kućnim stvarima. Naime, šminka u pidžami ili u trenerci, za koje vam i nije žao ako ih isflekate gliterima, karminima, maskarom, trebalo bi da postane vaša stvarnost. Jer u suprotnom, sve što može da pođe po zlu, poći će po zlu! Naročito ako ste u žurbi. Nažalost, baš se u takvim trenucima kad imamo najmanje vremena, a najveću potrebu da sve bude sjajno, dogodi nezgoda. Višak adrenalina, žurba i čas posla nešto se prolilo, nešto je ispalo iz ruku, a autfit koji je na nama je od fantastičnog postao, jednostavno rečeno, flekav i mrljav! Evo nekih jednostavnih trikova kako da se što pre rešite novonastale mrlje na stvarima i da stignete tamo gde ste krenuli u besprekornom izdanju!

MRLJA OD KARMINA, A NIGDE ASPIRINA: Otkrivamo jednostavne trikove za skidanje fleka od šminke!

Foto: Shutterstock

 

 

Pena za brijanje protiv tečne šminke

Fleke od tečnog pudera, korektora, tečnog hajlajtera rešava pena za brijanje! Pripremite tkaninu tako što ćete kašikom sastrugati s nje sav višak proizvoda, a onda je dobro natopite penom za brijanje. Ostavite da odstoji između 5 i 10 minuta. To je ključna stvar jer je potrebno vreme da pena razloži svu šminku. Kada prođe 10 minuta, isperite sve hladnom vodom, a ponovite proces ako je mrlja i dalje tu. Nakon toga, ručno operite odeću ili je stavite u mašinu za veš i biće kao da se ništa nije dogodilo. 

Deterdžent za sudove i aceton čiste kremaste proizvode

Kremasta rumenila, hajlejteri, bronzeri, puderi i konsileri najbolje se čiste deterdžentom za sudove! Napunite jednu posudu sa decilitrom deterdženta, isto toliko vode i nekoliko kapi skidača laka za nokte. Kada ste napravili rastvor, uzmite belu krpu i nežno pritiskajte mrlju. Ključno je da lagano pritiskate kako delovi šminke ne bi dublje prodrli u tkaninu. Kako pritiskate rastvorom na mrlju, šminka će se podići sa tkanine i krenuti da se razlaže. 

 

 

Alkohol za karmine

Mrlje od karmina, koje su među najčešćim i najtežim za skidanje, rešavaju se alkoholom. Koristite krpu natopljenu u alkoholu i pokretima pritiskanja razlažite malo-pomalo karmin koji se našao na odeći. Budite pažljivi da ne pritiskate puno i ni slučajno ne vucite krpu po mrlji jer će samo razmazati karmin.

Fen uklanja praškaste proizvode

Najbolji način da uklonite sa sebe sve praškaste proizvode od pudera, senki, glitera, jeste da ih oduvate! Uključite fen na hladno da duva i uperite ga direktno na deo gde ima šminke i sve će odleteti. Ako nešto ipak ostane, oduprite se želji da to rukom sklonite jer ćete ga samo razmazati i uvući će se u tkaninu. Umesto toga, pospite po mrlji bilo koje sredstvo za uklanjanje fleka, pustite da odstoji 5 minuta i onda ubacite odeću na pranje u mašinu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading