Lako do punijih i oblikovanih obrva: Evo kako da ih ofarbate same
Foto: Freepik

Verovatno vam zvuči zastrašujuće da same farbate obrve, ali novi proizvodi za kućnu upotrebu prilagođeni su amaterima, daju potpuno prirodan efekat, pa se slobodno upustite u ovaj poduhvat.

Ako vam je dosadilo da svaki dan uzimate olovku za obrve, a želite da isprobate lakšu, jeftiniju i dugotrajniju alternativu, pronađite preparat sa dobrim uputstvom i prionite na posao

Ovako sa bojom

Postoje boje kojima možete da ofarbate obrve, ali i trepavice. One duboko prodiru u dlaku, pa je kao i kod bojenja kose efekat dugotrajan i postojan, čak do osam nedelja. Ove boje su, naravno, vodootporne i ne razmazuju se.

Koriste se tako što se pomešaju boja i razvijač boje i mešaju dok se ne dobije kremasta smesa. Pre nego što počnete da je nanosite, oko obrva namažite vazelin kako biste zaštitili kožu.

Ukoliko farbate i trepavice, obavezno ispod donjih koristite papiriće za zaštitu. Nanesite smesu četkicom i ostavite da deluje prema uputstvu, obično oko desetak minuta. Na kraju pamučnim tupferom obrišite obrve, a zatim isperite mlakom vodom. Ako ste negde pogrešili, da znate da postoji i odstranjivač fleka.

Sa gelom je lakše

Gel za obrve se koristi jednostavnije od boje, samo morate da budete pažljivi. Nanosi se na dobro očišćene obrve, a kad se osuši, ostavite ga da deluje 20 minuta do 2 sata, zavisno koliko želite da traje, a zatim odlepite gel sa obrva sa unutrašnje strane ka spoljašnjoj. Dobra stvar je što možete da ga korigujete štapićem za uši pre nego što se osuši. Efekat traje tri dana, a zatim boja postepeno bledi. Izgled je prirodan, a obrve su popunjene i lepo oblikovane.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading