Feng šui pravilo: Vodu ne treba da držite na ovih pet mesta u kući, donosi nesreću
Foto: Pixbay

Nedostatak njene energije ispoljava se kao nedostatak novca, problemi s poslom i druge poteškoće u životu.

Ako je njezina energija previše intenzivna, tada ljudi postaju neodlučni, što opet nije dobro. Važno je imati balans jer je voda jedan od najmoćnijih elemenata, blagotvorno deluje u malim količinama i pogubno u prevelikim.

Kao prvo, sva voda koju držite u domu mora biti bistra i sveža, a idealno je ako teče i žubori. To može biti akvarijum, fontana, jezerce, vaze sa cvećem…

Lokacija na kojoj se nalazi u domu, takođe, je izuzetno bitna – ali na ovim mestima vodu ne treba da držite.

1. S desne strane ulaznih vrata
Znači, kada stanete iznutra licem okrenuti prema ulaznim vratima, voda vam ne sme stajati s desne strane jer to priziva lošu energiju na vašu porodicu i ljubavnu vezu. Na primer, ako u kući postoji oženjen muškarac, ova loša energija mogla bi da ga vodi u preljubu.

Idealno bi bilo imati malu fontanu s leve strane ulaznih vrata, nekoliko metara od njih kako bi uvek tekla prema domu, a ne od njega, to je dobro za prizivanje pozitivne energije.

2. Voda u spavaćoj sobi

Prema feng shui verovanju voda je uvek Yang, a spavaća soba treba više biti Yin. To je razlog zašto u toj prostoriji nije preporučljivo da je držite – šteti zdravlju i bračnim odnosima. Čak ni slika s motivima vode nije poželjna u spavaćoj sobi.

3. Iza leđa
Takođe, pripazite da vam voda ili slike sa vodom ne stoje iza leđa tamo gde boravite tokom dana, na primer, iznad kauča na kom sedite ili mesta na kom sedite i nešto radite. To se ne odnosi na slavine i vaze.

4. Ispod stepenica
To je još jedna lokacija u domu gde ne treba držati vodu, jer tako simbolički gazite po blagostanju i bogatstvu i tako te važne stavke u životu omalovažavate. Na taj način odbijate od sebe i jedno i drugo.

5. I ustajala voda donosi lošu energiju
Pripazite da u kući nemate vodu koja je ustajala, zamutila se ili smrdi. Redovito menjajte vodu u vazi sa cvećem, u akvarijumu… i pripazite da vam negde ne stoji zaboravljena čaša vode.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading