Jeftino i efikasno: Dubinski očistite nameštaj pomoću ovog trika
Foto: Shutterstock

Nameštaj koji svakodnevno koristimo može biti prilično zaprljan, a krevete, kauče i fotelje domaćice ne čiste toliko često kao ostatak stvari u kući.

Često korišćenje, sedenje, obedovanje, pa i kućni ljubimci koji ostavljaju tragove mogu dovesti do toga da nameštaj bude mnogo više zaprljan nego što to na prvi pogled moglo da se učini.

Osim toga na nameštaju ostaju i mirisi, prašina, vlasi, itd.

Dubinsko pranje nameštaja sigurno da jeste najbolja opcija, ali ne i svima priuštiva. Bilo da nemate vremena ili sredstava za organizaciju ovakvog poduhvata, ne morate da se odreknete toga da vaš trosed, dvosed ili fotelja zablistaju punim sjajem.

Pomoću ovog trika, za koji vam neće trebati više od 50 dinara, uz malo truda sami ćete to moći da postignete.

Potrebna vam je jedna kapsula deterdženta za pranje veša. Ukoliko inače ne koristite ovakav tip deterdženta za pranje, dobra vest je da se kapsule mogu kupiti i na komad, pa ih potražite u lokalnoj drogeriji ili na pijaci.

Trebaće vam veća pamučna krpa, lavor i poklopac za šerpu.

Kapsulu rastvorite u dva litra vruće vode i pustite da se potpuno otopi. Pamučnu krpu potopite u rastvor, iscedite, a onda na krpu stavite poklopac i zavežite je oko drške poklopca.

I to je vaša alatka za čišćenje - intenzivnim pokretima prebrišite sav nameštaj, a krpu po potrebi isperite od nečistoća i ponovo potopite u rastvor.

Nečistoće bi trebalo da budu uklonjene, a nameštaj blistav, mirisan i odmah spreman za korišćenje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading