"Ni ljubav ni strast nisu suština stabilne veze": Bračna terapeutkinja objašnjava, da je ova stvar ključna
Shuterstoock

Ester Perel je poznata stručnjakinja za odnose koja je radila sa stotinama parova širom sveta. Nakon što ih je konsultovala bezbroj, došla je do važnog zaključka. Perel kaže da se uspešna veza u osnovi može svesti na jedan ključni faktor koji nema veze sa ljubavlju ili strašću, a to je poverenje.

"U doba transparentnosti, poverenje je postalo najvažniji element odnosa", rekla je terapeut Ester Perel.

svađa

Shuterstoock

 

"Poverenje je naša sposobnost da živimo u idealnoj zajednici. U osnovi, postoji nešto u poverenju što povezuje parove. "

"Ako moramo sve znati, ako stalno proveravamo, pokušavamo da budemo oprezni, verovatno nikada nećemo ni poverovati", rekao je Perel. Osim toga, suština svega što čini uspešnu vezu je ista za sve ljude širom sveta.

"Važno je da želimo da se osećamo važnim. Želimo da osetimo da nas cene, da nas prepoznaju, da nas vide, da je nekome stalo do nas, da neko primećuje koliko radimo na poslu. Da neko zna da zahvali ili ceni sve što se učini za njega ”, rekla je ona.

"U kući je isto. U svakoj vezi je isto. Svi smo rođeni sa razlogom i moramo znati da smo važni," objasnila je Perel.

Teškoća leži u činjenici da moramo naučiti balansirati: intimnost i poverenje moraju se skladno kombinovati sa ličnom slobodom i nezavisnošću svakog partnera.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading