Feng šui pravilo: Stavite ovo voće na sto, privući ćete sreću i novac
Foto: Shutterstock

Postoje razni feng šui simboli za koje se veruje da privlače novac, sreću i prosperitet, ali ovo je jedan od najjednostavnijih i najdelotvornijih. Kako biste ga uneli u svoj dom, ne morate ići u galerije ili specijalizovane radnje za feng shui, već jednostavno možete otići do prve pijace, jer je magična feng šui stvar koja privlači blagostanje u trpezariji zapravo korpa sa voćem.

Tako jednostavno, a efektno, voće je simbol slatkoće i obilja iz prirodnog sveta, stoga simbolizuje plod, prosperitet, novac, rast. Čak i u modernom dobu, azijske porodice kupuju voće za poklon tokom različitih proslava, jer se veruje da to privlači povoljnu i srećnu energiju tokom cele godine.

Trpezarija je prostor u kojem se servira hrana i porodica se okuplja, a prema feng šuiju predstavlja jedan od najvažnijih sektora u domu za privlačenje novca i blagostanja. Zbog toga mnogi feng šui stručnjaci preporučuju da na trpezarijskom stolu imate korpu punu voća, kao simbol energije obilja i blagostanja.

Ipak, svaka vrsta voća ima posebno značenje, a ove tri su najmoćnije u feng šuiju – saznajte koje je idealno za vašu trpezariju:

Pomorandža – simbolizuje jang energiju Sunca. Svetla je, vesele boje i podiže energiju u bilo kom prostoru, a veruje se i da je čisti od negativnih vibracija. Pored toga, pomorandža se u feng šuiju upoređuje sa zlatom, pa privlači bogatstvo i sreću.

Nar: sa mnogobrojnim semenkama nar tradicionalno predstavlja obilje i plodnost. Crvena boja je takođe povezana sa srećom i zaštitom.

Breskva: U feng shuiju imamo nešto što se naziva „sreća u cvetu breskve“ što pojačava vašu sposobnost da privučete romantičnog partnera. Dakle, breskve vam mogu pomoći da pronađete ljubav. Takođe su povezani sa dugovečnošću.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading