Pet starinskih lekova: Kada vas ujede komarac probajte neki od ovih trikova
Foto: Pixbay

1. Led ili aloja vera

Ako ohladite mesto gde vas je ujeo komarac, brzo ćete ublažiti svrab i otok. Umotajte kocku leda u peškir i prislonite je na mesto ujeda. Ako nemate led pri ruci, poslužiće peškir natopljen hladnom vodom. Aloja takođe može dosta da pomogne - isecite list iz biljke, uklonite gel sa njega i stavite ga u frižider na 10-15 minuta. Nanesite na "ranu".

2. Luk

Provereni narodni lek: isecite luk i prislonite polovinu glavice na mesto ujeda. To će vam smiriti svrab i otok. Osim toga, jak miris luka pomoći će da uplašite komarce.

3. Voda sa sirćetom

Uzmite pet kašika sirćeta i pomešajte ih sa 200 ml hladne vode. Navlažite peškir ili pamučnu krpu rastvorom i nanesite na mesto gde vas svrbi. Ovako ćete i dezinfikovati ujed.

4. Limun

Limun poseduje antiinflamatorna svojstva. Prislonite pola limuna na "obolelo" mesto ili namažite sokom razblaženim u malo vode. Smanjićete rizik od infekcije, ali ćete i olakšati svrab.

5. Ulje lavande

Pomešana sa malom količinom alkohola ili maslinovim uljem, lavanda smiruje svrab i dezinfikuje ujed.Prijatan miris je čist bonus.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading