MEJKAP ZA 10 MINUTA Otkrivamo kako da se našminkate, a da pritom ne izgubite večnost na spremanje!
Foto: Ognjen Radošević

Da svaka žena ima svakog dana po sat ili čak sat i po vremena za šminkanje, koliko najčešće traje proces kod profi šminkera, sve bi vrlo brzo postale majstori! Makar krenule od nule. Ali devojke i žene toliko vremena za šminkanje najčešće odvajaju kad su specijalne prilike u pitanju, dok u svakodnevnom životu obaveze oko škole, fakulteta, dece i posla ne dozvoljavaju taj luksuz. Ponekad je čak i 10 minuta mnogo. Ipak, u tom vremenskom periodu garantujem da možete da odradite „full look“, ali u malo svedenijoj, blažoj formi. Pa da krenemo!

Brzina je veština

Znajte da se brzina stiče vremenom i da možda prvog dana nećete sve moći da uradite za 10 minuta. Trebaće vam možda i 30. Ipak, kako budu prolazili dani, bićete sve brži i brži i u kratkom roku ćete postati majstor brzog šminkanja.

MEJKAP ZA 10 MINUTA Otkrivamo kako da se našminkate, a da pritom ne izgubite večnost na spremanje!

Foto: Shutterstock

 

Jasni prioriteti

Postavite sami sebi ključne stvari od kojih ne želite da odustanete. Da li je to dobar ten, ajlajner ili popunjena obrva, vaša je stvar. Uglavnom, ono što vam je važno treba prvo da uradite, tako ćete biti sigurni u svoj izgled. I ne brinite, nema pravog i pogrešnog reda u šminkanju. Iako mnogi kreću od tena, pa prelaze na oči, obrve i usne, drugi kreću od očiju zbog senki koje mogu da se truse. Sve u svemu, niko ne može da vam kaže ovo je pravo, a ovo je pogrešno, mejkap prilagodite sebi, ipak je vaše lice u pitanju!

Ajlajner ne forsirajte po svaku cenu

Ako ste u žurbi a volite ajlajner, uvek počnite od njega. Ako pogrešite, lako ćete da obrišete, a ako to uradite kako treba, brzo ćete nadograditi priču oko njega. Ipak, moj vam je savet, ako ste početnik, da ajlajner vežbate kad imate malo više vremena za šminkanje, a da za ovu brzu varijantu eventualno koristite olovku ili tamnu senku da izvučete krajeve očiju.

MEJKAP ZA 10 MINUTA Otkrivamo kako da se našminkate, a da pritom ne izgubite večnost na spremanje!

Foto: Shutterstock

 

Vaš tempo, vaša stvar

Šminkanje za 10 minuta podrazumeva malo veštine, ako želite da na licu imate sve - od pudera i korektora, bronzera i rumenila, do senki, maskare i karmina. Ali, kao što sam pomenula, vežbom će se vreme samo skraćivati. Važno je da se ne poredite, da kad gledate poznate dame ili mejkap blogere kako se šminkaju ne pomišljate kako one mogu više za kraće vreme. Njihova tajna je najčešće u montaži, jer ono što vi vidite uglavnom nije realnost. Tako da - samo lagano!

Male cake velikih majstora

Kad pripremite lice, krenite s puderom koji ćete najbrže utapkati sunđerom. I za četku i za prste je potrebno malo više vremena, pa za brzinski izgled moja preporuka je bjuti blender. Korektor stavljajte tačno tamo gde vam treba, onoliko koliko vam treba, lako ćete dodati ako zafali. Bronzer, rumenilo i hajlajter će dati licu svežinu, preplanulost i blistavost, a sva tri proizvoda možete koristiti i na očima da skratite vreme šminkanja. Bronzer stavljajte u pregib kapka, rumenilo preko kapka, a hajlajter ispod obrve i u unutrašnji ugao oka. Olovkom ćete najbrže popuniti obrve, zatim stavite maskaru, i ostala su vam još samo usta. Boje birajte kako se vama sviđa, ali znajte da uz ovaj neutralni izgled možete da nosite skoro sve nijanse.

MEJKAP ZA 10 MINUTA Otkrivamo kako da se našminkate, a da pritom ne izgubite večnost na spremanje!

Foto: Shutterstock

 

Glamur koji ne oduzima vreme

Ako ste uradili sve a ostalo vam je minut-dva, postoje načini da još malo podignete vaš mejkap look na viši nivo. Najlakše i najbrže ćete to učiniti sa šimerastom senkom u nekoj zlatnoj ili boji šampanjca. Sitne šljokice na oku koje ćete naneti prstom preko kapka na kojem su bronzer i rumenilo daće potpun izgled, a nećete izgubiti mnogo vremena. Ako vam je ostalo još malo vremena, možete staviti neki gel za obrve da vam ih drži ceo dan na mestu, svetlo bež olovku u vodenu liniju oka da vam otvori pogled i sprej za setovanje koji će celu šminku fiksirati i sjediniti ten da izgleda besprekorno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading