BUDITE NA OPREZU! Oproban trik da proverite da li kupujete  sveže meso
Foto: Youtube/Printscreen

Ukoliko udubljenje ostane, meso je staro i ne bi trebalo da ga kupite.

Iz nemačkog poljoprivrednog centra poručuju da masnoća mesu daje više od njegove arome, iako mnogi misle da je masnoća nezdrava. Pravo, kvalitetno meso treba da ima unutarmišićne masti, a to se vidi po belim linijicama.


Stručnjaci iz ovog instituta savetuju da kada kupujemo upakovano meso, u njemu ne treba da bude vode: "Ako se meso nalazi u vodi koja je krvava, znači odmah da je stek ili za šta se opredelite - meso koje dugo stoji ", jasni su.

Kada upakovano meso pritisnite prstom, mora brzo da se vrati u prvobitno stanje i ne sme da ostane nikakavo udubljenje. Ukoliko udubljenje ostane, meso je staro i ne bi trebalo da ga kupite.
BUDITE NA OPREZU! Oproban trik da proverite da li kupujete  sveže meso

Foto: Youtube/Printscreen

 

Takođe, junetina treba da bude svetlije, rozikaste boje, dok govedina je crvene, ali ne pretamne boje. Piletina ne sme da bude skroz bela, dok svinjetina bi trebalo da bude bledoružičasta. Izbegavati mesa koja su sivkasta ili imaju svetlo zelankaste delove.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading