Savet za sve pušače: Evo kako da osvežite prostor koji je poprimio miris cigareta
Shuterstoock

Duvanski dim se uvuče u zidove, zavese, nameštaj, podove, pa su određeni postupci u osvežavanju prostora neophodni. U nastavku teksta, saznajte par trikova.

Neophodno je da redovno provetravate svoj prostor, čistite, koristite određene vrste osveživača.

Evo saveta:

- Redovno perite zavese, tepihe i čistite kauče, ali nikako nemojte pušiti u toj prostoriji dok se potpuno ne osuše jer se duvanski dim lakše uvlači u vlažne predmete. Kod pranja tepiha i kauča koristite i sodu bikarbonu.

- Kada provetravate, prozore širom otvorite da bi bila omogućena bolja cirkulacija svežeg vazduha. Ovo je mnogo efikasnije nego da vam je prozor otvoren na kip.

- Koristite sirće tako što ćete u šolju stavite oko 1 dcl sirćeta (po izboru) i ostavite da isparava tokom noći, a ujutro će prostorija biti sveža. 

- Nabavite svećnjak za eterična ulja – u njemu se mala sveća postavlja na dno, a na vrhu je posuda u koju se stavlja voda. U vodu ukapajte četiri do pet kapi eteričnih ulja, najbolje nekih citrusnih jer su najefikasniji za uklanjanju neprijatnih mirisa.

- Aktivni ugalj koji se koristi za rešavanje želudačnih i crevnih virusa takođe služi kao sakupljač mirisa, ali pripazite da ga ostavite na višim policama van dohvata dece.

- Jednu plastičnu kanticu napunite talogom kafe, a zatim opuške bacajte u nju i hermetički zatvorite. Soc od kafe bi trebalo da neutrališe miris, a kada napunite kanticu, bacite je i koristite novu. Možete koristiti i istu, ali se potrudite da je prethodno dobro operete.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading