MEJKAP ZA POČETNIKE Ako želite da budete majstor u šminkanju, trebaju vam ove četkice!
Foto: Ognjen Radošević

 

Ne morate ih imati na stotine, poput profesionalnih šminkera, ali neke osnovne će vam olakšati život i šminkanje kako ni ne slutite. E sad, ono što je najvažnije, ne moraju one mnogo ni da koštaju! Ima, naravno, fenomenalnih, profesionalnih četkica koje koštaju ko sam đavo i bez obzira na ono što nude i koliko traju, prosto su nedostupne većini nas. Ali, srećom, ima dosta pristupačnih, a zaista odličnih četkica koje su se dokazale i pokazale širom sveta i koje će upotpuniti vaš šminkerski pribor, a nećete morati da prodate bubreg da biste ih kupili.

 

 

Ako vas zanimaju konkretne četkice i imate pitanja oko cena i kvaliteta, pišite mi na Instagram profil makeupbymirkasminka, a ovde ćemo sad preći koje su to osnovne četkice koje bi trebalo da imate.

MEJKAP ZA POČETNIKE Ako želite da budete majstor u šminkanju, trebaju vam ove četkice!

Foto: Shutterstock

 

 

Puderi, bronzeri, rumenila, hajlajteri...

Četkice za nanošenje tečnih i praškastih proizvoda se razlikuju po dužini i gustini dlake. Dok će vam za nanošenje tečnog pudera trebati neka čvršća, gušća četkica, za nanošenje pudera u prahu, bronzera i rumenila će vam trebati rastresitije, mekše četkice koje će blendati proizvode i lagano ih nanositi na lice. Sa jednom četkicom možete nanositi sve praškaste proizvode, ali ipak ne bi bilo loše da imate bar tri, za puder, bronzer i rumenilo, kako ih ne biste čistili tokom šminkanja. Četkica za hajlajter može biti pljosnata, rastresita, ali može biti i ona lepezasta, zavisi šta volite.

MEJKAP ZA POČETNIKE Ako želite da budete majstor u šminkanju, trebaju vam ove četkice!

Foto: Shutterstock

 

 

Oči vole četkice

Šimeraste, sjajne senke i one sa šljokicama ćete uvek bolje naneti prstima, ali sve mat senke morate izblendati, a za to su vam potrebne četkice. Za oči vam treba jedna rastresita blenderica, kao i jedna pljosnata četkica za nanošenje boje. To je neki minimalni broj četkica, a ako želite možete imate i kose četkice za ajlajner, male četkice za uglove očiju, veće i manje blenderice... Što ih više imate, lakše ćete postići različite stilove na očima, ali sa dve-tri ćete svakako moći da našminkate oči kako ste planirale.

 

 

 

Obrve i usne traže preciznost

Četkice za obrve dolaze kao spuli, koji služi da raščešlja dlačice, a imate i tanke kose četkice koje služe da senkom ili pomadom popunite obrve. Precizne četkice za usne služe da iscrtate konture i osenčite ih, i mnogima je lakše da ih koriste kad šminkaju usta. Šminkeri ih koriste iz higijenskih razloga, jer četkicom skidaju karmin i nanose ga na usne klijenata, pa tako jedan proizvod služi svima. Vi procenite da li su vam potrebne.

MEJKAP ZA POČETNIKE Ako želite da budete majstor u šminkanju, trebaju vam ove četkice!

Foto: Shutterstock

 

 

Prirodne ili sintetičke

 

Prirodna dlaka je skuplja od sintetičke, traje duže, s vremenom je sve bolja i koristi se za blendanje i nanošenje praškastih proizvoda - kamenih i pudera u prahu, bronzera, rumenila, hajlajtera... Pravi se od životinjske dlake - kozje, veveričje... Ako već kupujete prirodne, tražite one koje su „cruelty free“, i koje su nastale šišanjem životinja. Sintetičke četkice nastaju od veštačkih materijala poput najlona. Jeftinije su i mogu biti grublje od prirodnih, mada su toliko napredovale da najčešće nećete provaliti razliku u mekoći. Odlične su za tečne i kremaste formule poput pudera, korektora, karmina, ajlajnera...

 

 

Čiste četkice, čisto i lice

 

Koje god četkice da imate, vredeće jedino ako ih redovno čistite. Vodite računa da prirodne četkice ne perete brzim, jakim hemijskim sredstvima za tu namenu, jer to može isušiti dlaku, već blagim šamponom ili sapunom. Sintetičke četkice su izdržljivije, možete ih prati čak i deterdžentom za sudove, a možete ih čistiti posebnim sredstvima za čišćenje četkica ili alkoholom između dva šminkanja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading