MEJKAP ZA POČETNIKE Našminkajte usne tako da mame na poljubac!
Foto: Ognjen Radošević

I evo nas na kraju, na licu imamo sve što treba, ostaje nam samo da izaberemo čime ćemo ukrasiti usne. Njih nikako nećemo da preskočimo jer nema ništa lepše od sočnih usana koje mame na poljubac. Ali o usnama moramo voditi računa mnogo pre nego što ruž dođe na red.

Ispucale usne ne izgledaju lepo, a mogu i da bole. Zbog toga je važno raditi često piling, hidrirati usne balzamima i maskama i tek na kraju ulepšavati ih raznoraznim karminima koji se danas mogu naći na tržištu. Ali krenimo redom...

MEJKAP ZA POČETNIKE Našminkajte usne tako da mame na poljubac!

Foto: Shutterstock

 

Magična zrnca 

Piling za usne vam možda zvuči suvišno, ali verujte, morate skidati izumrle ćelije s površine usana ako želite da one sijaju punim sjajem. Piling, koji je u najvećem broju slučajeva napravljen na bazi šećera pa je i prijatnog ukusa, učiniće da se rešite ispucalih delova i da vam usne budu mekane ko duša.

MEJKAP ZA POČETNIKE Našminkajte usne tako da mame na poljubac!

Foto: Shutterstock

 

Maska za usne

Usne moraju da se hrane! Ne samo zimi, kad češće pucaju, već i leti, kad ih sunce prži. Vodite računa, izaberite maske ili balzame koje vam prijaju i mažite ih po potrebi. Uveče je najbolje da pred spavanje nanesete deblji sloj, koji će tokom noći hraniti vaše usne, a tokom dana nanosite balzam po potrebi. Leti koristite balzame sa zaštitnim faktorom koji će vaše usne štititi od sunca.

Čarobne olovke

Olovke za usne dolaze u svim bojama i nijansama kao i ruževi i idealno je da ih koristite uvek, kako biste uokvirili usne ili ih, ako želite, uvećali. Ako uvećavate usne idite samo tik iznad usne, nemojte preterivati jer će se onda baš videti. Olovka može da bude u boji ruža ili za nijansu tamnija.

MEJKAP ZA POČETNIKE Našminkajte usne tako da mame na poljubac!

Foto: Shutterstock

 

Karmin i u napad!

Lepo je rekla Koko Šanel „Kad ste tužni, stavite karmin na usne i u napad!“ Bilo da je to mat, sjajan, kremasti, crveni ili „nude“, karmin na usnama je „must have“. Birajte formulu po tome šta vam treba i šta vam godi. Tečni mat ruževi će vam stajati ceo dan i ispod maske, uprkos hrani i piću, ali suše usne i mnoge žene ih ne vole. Sjajni i kremasti su komforni, ali ne ostaju dugo na usnama. Štagod da izaberete, uvek možete da preko dana doradite nešto. Karmin uvek dozvoljava popravku!

 

Sija se do svemira

Sjajevi su se poslednjih godina ustalili na šminkerskoj sceni, pa ih mnogi šminkeri stavljaju kao finiš. Mat izgled, koji je jedno vreme bio jako popularan, sada gubi prevlast. Sjajevi se vraćaju na velika vrata, a vi možete da ih nosite ili same na usnama, možete kao zamenu za ruž nakon što stavite olovku, a sjaj će dati i poseban efekat mat karminu. Istovremeno će malo poboljšati i osećaj na usnama, pa neće više biti velikog zatezanja. Mogu biti bezbojni, ali i u bojama, na vama je samo da izaberete!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading