Kako dubinski očistiti mašinu za pranje veša?
Foto: Shutterstock

Čak i mašina za veš mora da se opere s vremena na vreme, jer se u njoj konstantno talože ostaci deterdženta, oplomenjivača, kao i prisustva bakterija, prljavštine i nevidljivih mrtvih ćelija, što skupa može biti opasno i po vaše zdravlje.

Zbog toga veš smrdi na buđ, posebno peškiri i donje rublje, kao i sav crni, pa i šareni veš, što lako možete osetiti odmah posle pranja, kada malo pokisne ili se u njemu oznojite.

Kod peškira je to još izrazitije, neprijatan miris se širi čim upiju prvu vodu dok se brišete posle tuširanja, pa vam stoga i koža smrdi. Dakle, veliki broj mašina vrlo je osetljiv na tzv. smrdljivi sindrom, stoga ih je potrebno redovno čistiti, a stručnjaci preporučuju dubinsko čišćenje barem jednom mesečno.

Svih tih problema se možete lako i jeftino rešiti upotrebom sode bikarbone i alkoholnog sirćeta.

Zadovoljstvo i efekat postignut održavanjem higijene veš mašine – tzv. “pranjem” veš mašine i tretiranjem svih „zaraženih“ tkanina - garderobe, peškira, posteljine, frotira, ćebadi i zavesa, osetićete veliko zadovoljstvo i ubuduće uz redovnu upotrebu malih količina sobe i sirćete prilikom pranja nikada nećete imati problema.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading