KAKO NAPRAVITI PRAVI IZBOR? Otkrivamo šta je mit, a ša istina kada je reč o hrani za pse
Foto: Printscreen/petco.rs

Izbor hrane koju dajete svom psu utiče kako na njegovo zdravlje, tako i na energiju, dlaku ali i životni vek. S toga ne čudi činjenica da svaki savestan vlasnik psa želi da svom ljubimcu obezbedi samo najbolje, ne obazirujući se na cenu. Međutim kao što to obično biva, vremenom su se stvorili izvesni mitovi vezani za pseću hranu. Danas smo tu da ih razotkrijemo i omogućimo vam da napravite dobar izbor po pitanju hrane za vašeg četvoronožnog prijatelja.

Mit 1 - Obroci za psa pripremljeni kod kuće su zdraviji

Ovo može da bude istina, ali samo ukoliko o ishrani vašeg ljubimca brine veterinarski nutricionista. Čak i dodavanje multivitamina sa raznim ugljenim hidratima, proteinima i povrćem ne znači da postižete uravnoteženu ishranu za vašeg psa.

Mit 2 - Sirova hrana je bolja za probavu psa

Blagodeti hranjenja psa sirovom hranom, nisu nužno veće od rizika koji ovakva ishrana nosi sa sobom. Većina veterinara upozorava da sirova hrana poteže sa sobom probleme u vidu salmonele i listerije. Ove bakterije osim toga nisu rizične samo po vašeg ljubimca već i po vas same.

Mit 3 - Egzotični proteini su bolji od uobičajenih proteina

Iako zvuči privlačno, sama spoznaja da svom psu dajete – egzotične proteine, treba imati na umu da oni nisu proučeni dovoljno kao češće korišćeni proteini. Ovi proteini se dobijaju od životinjskih vrsta koje mogu izazvati alergijske reakcije kod vašeg ljubimca, zato je preopručljivo ne eksperimentisati sa njima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading