TURSKA PILEĆA SUPA Recept za ukusno jelo koje vraća snagu celom organizmu (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Današnji predlog za ručak je domaća pileća supa, ali na turski način.

Potrebno je:

  • 4 pileća bataka
  • 1 šargarepa
  • 1 luk
  • lovorov list
  • voda
  • maslinovo ulje
  • 30 grama maslaca
  • 1 šargarepa
  • 2 srednja luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 zelena paparika
  • 2 kašike brašna
  • 100 grama testenine
  • so
  • biber

Priprema:

Jedan luk, jednu šargarepu i 4 pileća bataka, kao i lovorov list staviti u lonac sa vodom i kuvati na tihoj vatri.

Nakon 30 minuta, meso izvadite iz supe i ostavite ga sa strane.

Supu procedite i ostavite sa strane bujon.

U šerpicu stavite malo maslinovog ulja, malo maslaca pa na zagrejanoj masnoći prvo prodinstajte jednu izrendanu šargarepu.

Dodajte sitno seckan crni luk, sitno seckan beli luk, a zatim i jednu zelenu papriku.

Nakon 10 minuta dinstanja, dodajte 2 kašike brašna pa promešajte.

Dodajte bujon.

Dodajte biber i so i pustite da se kuva još 30 minuta.

Zatim, pileće meso sitno iseckajte, pa ga dodajte u supu.

Dodajte i testeninu pa ostavite da se skuva 10 minuta.

Poslužite toplo.

Komentari (0)

Loading