Ovaj recept su SRPSKE domaćice danas najviše GUGLALE: Raštan sa suvim mesom, jelo koje će svi OBOŽAVATI

K.Ć. Vesti 02.10.2022 21:15 1

Raštan – višegodišnja je biljka, otporna na mraz, izuzetno hranljiva. Omiljeno je jelo u Hercegovini, Dalmaciji i Crnoj Gori

Ovaj recept su SRPSKE domaćice danas najviše GUGLALE: Raštan sa suvim mesom, jelo koje će svi OBOŽAVATI

Printscreen/Youtube

Sastojci

  • 500 gr listova raštana (raštike)
  • 500 gr suvog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2-3 krompira
  • 2-3 čena belog luka
  • so, biber

Priprema

U lonac staviti oprano suvo meso, najbolje ovčetinu (kaštradina) ili svinjetinu, naliti vodom da ogrezne, pa skuvati. Dodati iceckan crni luk i šargarepu, krompir isečen na kriške i listove raštana. Kuvati još oko pola sata, na tihoj vatri. Na kraju začiniti belim lukom, pobiberiti i ako je potrebno posoliti.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Ceca
02.10.2022 22:29

Raštan mora da se prokuva i da se ta voda prospe,pa onda da se sprema po ovom receptu.Još je bolji kada izmrzne,ili ga stavite u zamrzivač na 24 sata pa onda ga spremate po ovom receptu.Inače je ovako spremljen raštan moje omiljeno jelo.