Poslastica koju svi vole: Recept za domaću krempitu
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:
Za koru:

  • 5 žumanaca
  • jedna čaša od 2dl šećera
  • 7 supenih kašika vode
  • 7 supenih kašika brašna
  • pola kesice praška za pecivo

Za fil:

  • 5 belanaca
  • 800 ml vode
  • 12 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 2 kašike šećera u prahu

Postupak:
Za koru:

U posudu sipati belanca i dobro ih izmiksati mikserom, pa dodati šećer i nastaviti postupak. Zatim u smesu dodati vodu, pa špatulom sjediniti brašno i prašak za pecivo. U pleh prečnika 28 cm staviti papir za pečenje, a onda izliti smesu za koru. Koru peći 15-20 min na 220° u zavisnosti od jačine pećnice.

Za fil:

Umutiti mikserom belanca dok ne postanu penasta, a zatim dodati šećer. Skuvati puding, a onda ga polako dodavati u belanca. Mutiti sve vreme. Kada je kora gotova, izrezati je na pola (da ih bude dve). Staviti jednu koru u pleh, zatim izliti fil, a onda dodati i drugu koru preko fila. Posuti šećerom u prahu.

Komentari (0)

Loading