tikvice
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

SASTOJCI:

  • dve manje tikvice
  • dva jajeta
  • 150 ml mleka
  • 200 g brašna
  • prstohvat šećera
  • kašičica soli
  • vezica peršunovog lišća
  • oko 200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja

Priprema:

Tikvice izrendajte, dodajte jaja, mleko, šećer, so, sitno iseckano peršunovo lišće, izmešajte i umešajte brašno.

Sjedinite tako da ne bude gromuljica od brašna. Postepeno dolivajte ulje i vodu dok ne dobijete testo pogodno za prženje palačinki.

Pržite ih na zagrejanom ulju i služite kao toplo predjelo uz preliv po želji, s kačkavaljem, kiselim mlekom, pavlakom, ajvarom...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading