PITA ZA ČISTU DESETKU Bosanska zeljanica, mekana, sočna i ukusna, a priprema se za tren
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

500 g kora

500 g sira
500 g spanaća
5 jaja
50 ml jogurta
50 ml ulja
5 kašika kukuruznog griza 
sol i biber po ukusu

Priprema:

U prikladnu posudu staviti sir, jaja, jogurt, ulje, kukuruzni griz i dobro izmiksati. Malo smese ostavite sa strane za premazivanje zeljanice spolja, a zatim dodajte sitno iseckan spanać.
Uzmite jednu koru, malo je premažite uljem, pa preko nje stavite drugu koru. Zatim rasporedite deo smjese, zamotajte i stavite u lim za pečenje.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite kore i smesu.
Pitu prie pečenja premažite delom smese koji ste ostavili sa strane. Peče se na 220° 30-40 minuta.

Komentari (0)

Loading