ĆUFTE U SOSU OD PARADAJZA Ukusna večera za celu porodicu
Foto: Shutterstock

Postoji mnogo vrsta ovih loptica koje koriste različite vrste mesa i začina.

Sada isprobajte recept za ćufte sa lukom, kupusom i šargarepom u paradajz sosu.

Sastojci:

500-600 g mlevenog mesa
1 crni luk
1 šargarepa
300 g kupusa
so, biber
500 ml paradajz soka
1  lovorov list

Priprema:

Narendajte šargarepu na krupno rende. Crni luk sitno iseckati.

Kupus isecite.Luk propržite, dodajte šargarepu, pa kupus.

Dinstajte 15 minuta dok kupus ne omekša. Dodajte povrće u mleveno meso. Posolite i pobiberite. 

Formirajte ćuftice i pržite ih sa obe strane. Sipajte paradajz sos, stavite lovorov list.Pokrijte i dinstajte 15-20 minuta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading