Leskovačka JANIJA je staro TRADICIONALNO jelo: Savršenog pikantnog UKUSA, otvoriće vam sva čula!

Vesti 24.09.2022 19:30 0

Zaboravljeno jelo na kašiku

Leskovačka JANIJA je staro TRADICIONALNO jelo: Savršenog pikantnog UKUSA, otvoriće vam sva čula!

Shutterstock

Sastojci:

1/2 kg jagnjetine

100 g suvog svinjskog mesa
100-150 g suve slanine
jedna veza zeleni za supu
jedna veza peršuna
jedan kg zrelog paradajza
jedan kg krompira
šolja od kafe vinskog sirćeta
2 dcl belog vina
tri zelene paprike
750 g crnog luka
četiri glavice belog luka
tri kriške limuna
biber, so
jedna kašičica brašna
jedna kašičica tucane slatke paprike
kuhinja

Shutterstock

 

 

Priprema:

Jagnjeće meso isecite na komade, suvo svinjsko meso na tanke listove, a sa tanko isečenom slaninom prekrijte dno đuvečare (vatrostalni sud). Svo povrće iseckajte, pa stavite preko slanine, posolite, pospite krupnim i sitnim biberom, prelijte uljem, pa ređajte povrh toga seckano meso, pa povrće, pa opet meso i na kraju završite sa sečenim paradajzom. U manjoj šerpici razmutite brašno, vinsko sirće i tucanu slatku papriku, pa sa tim prelijte jelo u đuvečari. Potom, stavite u rernu i pecite na tihoj vatri.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading