Rešite se i najupornije peruti: Probajte trik sa kokosovim uljem
Foto: Youtube/Printscreen

Ako ste osetljivi na jake šampone koji isušuju kosu ili je vaš skalp pun suvih ljuspica kože zbog nekog gljivičnog oboljenja, onda treba da znate da kokosovo ulje može biti vaš saveznik u pokušajima da se rešite peruti. Laurična i kaprilna kiselina deluju protiv mikrobioloških faktora pa uništavaju bakterije i gljivice ako su one uzrok problema.

Za lečenje uporne peruti i seboreje se obično koriste posebni šamponi protiv peruti, ali oni nisu svi dovoljno efikasni, jer mnogi sadrže mnoštvo štetnih hemikalija, među kojima su sulfati, parabeni i silikoni.  

Da bi vaša borba protiv peruti imala smisla potrebna joj je prirodna nega ali i šamponi bez sulafata. Tek tada, upotreba kokosovog ulja i bilo čega drugog u cilju rešavanja problema peruti imaće efekta.

Šamponi koji nisu prirodni, relativno brzo doneće olakšanje, ali će se problem brzo i vratiti. Cilj prirodne nege jeste da se vrati optimalna vlažnost skalpu i kosi na prirodan način i kosovo ulje za kosu (ako se pravilno koristi), prema nekim iskustvima, uspeva da pokaže vidljive rezultate već za otprilike nedelju dana.

Kao  i kod tretmana za rast kose, ključno je da nanesete ulje na skalp kako bi uticalo na eventulane mikrooorganizme koji stvaraju perut i kako bi vratilo vlažnost koži koja je isušena agresivnim i štetnim sastojcima iz običnih šampona. Da bi sve bilo još efikasnije, možete u kokosovo ulje dodati nekoliko kapi ulja lavande ili par kapi ulja čajevca i zajedno ih umasirati u skalp. Nakon što temeljno nanesete tretman na glavu, pokrijte kosu kapom za tuširanje ili peškirom i ostavite da deluje najmanje pola sata.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading